Bye bye Blue Monday en vertrek naar de zon

Met ‘Blue Monday’ in aantocht maken we ons op voor het hoogtepunt van de somberste periode van het jaar. Reisorganisatie TUI helpt acht (on)gelukkige Nederlanders uit de winterdip en helpt hen Blue Monday te ontvluchten.

Tijdens de donkere en regenachtige dagen snakken veel Nederlanders naar een flinke dosis vitamine D. De feestdagen zijn voorbij, de werkdruk neemt weer toe en de zomer is nog ver weg. Een van de manieren om te ontstressen en weer op te laden is een vakantie naar een bestemming die ons het Nederlandse winterweer doet vergeten. TUI zegt daarom ‘Bye Bye’ tegen Blue Monday.

Nederlander ontvlucht winterweer

Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om in de winter te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar vertrekken maar liefst 32% meer Nederlanders naar vakantiebestemmingen. En hoewel 56% van alle Nederlanders in deze periode richting zonnige oorden vertrekt, kiest 44% ervoor om het grauwe winterweer in te ruilen voor échte winterse omstandigheden. Oostenrijk en Italië zijn namelijk de favoriete winterbestemmingen onder Nederlanders.

 

 

Boek een leuk vooruitzicht

Daarnaast kiezen veel Nederlanders er in de wintermaanden voor om hun zomervakantie nu al te boeken. “Na de feestdagen hebben veel mensen behoefte aan een leuk vooruitzicht”, legt Frans Leenaars, Chief Marketing Officer bij TUI, uit. “Na een periode van gezelligheid met familie en vrienden, volgt het zwarte gat en beginnen mensen al te dromen over hun volgende vakantie. Het helpt dan ook om de daad bij het woord te voegen en je droomvakantie te plannen. Zo heb je iets om naar uit te kijken.”

 

 

Maak van Blue Monday een Happy Monday

Of je er nu voor kiest om vandaag op reis te gaan, of liever een goed vooruitzicht boekt, TUI helpt je graag. Onder het motto “Bye Bye Blue Monday” geeft TUI aanstaande maandag vier duo-reizen naar de zon weg. “Veel mensen hebben tijdens de donkere wintermaanden last van een dip. Wij willen Nederlanders uit de dagelijkse sleur halen en zich laten opladen op een warme vakantiebestemming. Daarom geven we op Blue Monday vier keer twee reizen naar de zon weg”, tipt Leenaars.
 


Op verschillende locaties in het land heeft TUI vier tickets verspreid via digitale reclamepanelen in het straatbeeld. Neem als eerste een selfie met een van deze tickets en haast je naar een Nederlandse luchthaven. Daar kun je het ticket afhalen en kies je zelf wanneer je je gratis zonnekuur opneemt. Vergeet maandag dus zeker je smartphone niet als je het huis verlaat.
 


Wil je kans maken op een verrassende trip naar de zon? Via sociale media en de website tui.nl/bluemonday krijg je de komende dagen tips en aanwijzingen over de locatie van de tickets.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.