Uitzicht over de wijngaarden van Palava en de toppen van de Alpen

In de regio Zuid-Moravië vind je de meeste uitkijktorens van Tsjechië. Er zijn er ongeveer zestig, waarvan de oudste in het kasteelpark in Uherčice ligt. De nieuwste toren is in oktober geopend tussen de wijngaarden van het dorpje Kobyí. De spiraalvormige toren is rolstoeltoegankelijk en biedt een betoverend uitzicht over het Moravische landschap.

Foto KEEO Design

Nieuwe uitkijktoren tussen de Moravische wijngaarden


Foto KEEO Design

Boven de Moravische wijngaarden staat sinds oktober een bijzondere uitzichttoren. In de Zuid-Moravische plaats Kobyí is een spiraalvormige constructie gebouwd op de heuvel Kobylí Hill. De heuvel, die door de lokale bevolking Homole wordt genoemd, is de hoogste top van de Blue Mountain-wijnregio en ligt 334 meter boven de zeespiegel. De spiraalvormige toren maakt een cirkel van 334 graden net als de hoogte van de heuvel . De toren is 7,5 meter hoog en is rolstoeltoegankelijk. Aan het einde is een glazen wand geplaatst.

 

 

De nieuwe unieke uitkijktoren in Kobylí biedt een spectaculair uitzicht op de regio. Je kijkt uit op de wijngaarden van Palava, het cultuurlandschap van Lednice-Valtice, het Ždánický bos en kasteel Buchlov. Met mooi weer kun je zelfs de toppen van de Alpen zien.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.