Vier 100 jaar Bauhaus via een innovatieve VR-experience in een Tiny (BAU)haus

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het legendarische Bauhaus in Weimar is de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) een wereldwijde campagne gestart. Hiervoor werkt de DZT samen met diverse partners, zoalsGeschäftsstelle Bauhaus Verbund 2019 en de marketingorganisaties van alle deelstaten. Met talloze activiteiten wordt deze baanbrekende architectuur- en designstroming cultuurtoeristisch onder de aandacht gebracht.

Digitale projecten voor het Bauhausjubileum

Met verschillende digitale projecten onderstreept de DZT dat er tijdens het Bauhausjubileum heel wat te beleven valt. Zo staat het belangrijkste van de campagne op www.germany.travel/bauhaus in het Duits, Engels en Frans vermeld. Een animatiefilm vertelt over de vele facetten van het Bauhauserfgoed op het gebied van design, architectuur, kunst en handwerk. Verder toont de film de centrale locaties van het Bauhaus in Weimar, Dessau en Berlijn, net als de vele locaties in de deelstaten die van belang zijn voor het thema. Een digitaal ontwerp van de legendarische directeurskamer van Walter Gropius in Weimar wordt wereldwijd ingezet als VR-project tijdens trade- en media-events van de DZT. Zo wordt het Bauhaus echt tastbaar. De ‘Grand Tour der Moderne’ is een project dat de DZT internationaal lanceert in het kader van het Bauhaus-jubileum. Tijdens deze speciaal ontwikkelde reis komen cultuurtoeristen alles te weten over het thema Bauhaus.

 

 

“Het jubileum van de oprichting van het Bauhaus is de ideale gelegenheid om de positie van Duitsland als populairste culturele reisbestemming onder Europeanen te versterken”, aldus Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT, bij de start van de campagne. “Door de inzet van digitale technologieën en innovatieve eventformats onderstrepen we de levendige erfenis van de Bauhausbeweging in Duitsland.”

 

 

Al vóór het begin van het jubileumjaar sloeg de DZT die weg in. Tijdens de tweede Incoming & Brand Summit eind oktober 2018 in Weimar werd het thema interactief besproken met experts, mediavertegenwoordigers en influencers uit 20 landen.

De leukste hotspots in Duitsland in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Een project dat de DZT inzet om het Bauhausjubileum in een aantal geselecteerde markten onder de aandacht te brengen, is een Tiny (BAU)haus. Bij het 3D-printobject van recyclebare kunststof is gebruikgemaakt van innovatieve technologieën en materialen; het staat symbool voor duurzaamheid. Centraal element is een begaanbaar blok met een grondvlak van acht m2. Binnen in het object kunnen bezoekers de wereld van het Bauhaus met alle zintuigen beleven. Interactieve beeldinstallaties vertellen hoe reizigers het Bauhaus in Duitsland kunnen ervaren. Het Tiny (BAU)haus wordt in februari voor het eerst gepresenteerd in Rotterdam. Daarna wordt het in het kader van een internationale campagne gebruikt in andere markten tijdens persevenementen en presentaties van de DZT. Video’s en blogs onder de hashtag #CelebratingBauhaus in de socialmediakanalen leggen de reis vast.

Naast de campagne ‘100 jaar Bauhaus’ ontwikkelt de DZT marketingcampagnes en marktspecifieke marketingcampagnes over de grote trends cultuur en natuur. In 2019 staat bij de wereldwijde marketingactiviteiten het toeristische aanbod in de steden en in landelijk gebied centraal: ‘German Summer Cities’. De campagne bestaat uit de vijf clusters Urban City, romantiek, vakantie aan het water, bezienswaardigheden en kunst & cultuur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.