Dit is de winnende reisfoto van 2018

Het online reisplatform Getaway Travel heeft vrijdag op de Vakantiebeurs in Utrecht de winnaar van de Reisfoto van het Jaar verkiezing 2018 bekend gemaakt. De gelukkige winnares, Janneke Doornik, won met haar reisfoto ‘Perfecte zonsondergang in een bijzonder land’ twee tickets naar Australië met Cathay Pacific Airways.

De uitreiking vond plaats op Photo Friday. Dit initiatief is voortgekomen uit een samenwerking tussen Getaway Travel en de Vakantiebeurs, waarbij er naast de uitreiking van de reisfoto van het jaar, door topfotografen inspirerende workshops en masterclasses op het gebied van reisfotografie werden gegeven.

Reisfoto van het Jaar

De Reisfoto van het Jaar verkiezing beleefde dit jaar haar derde editie. Na het grote succes van vorig jaar, was ook de afgelopen editie een succes endeden ruim 7000 fotografen mee. De winnaar werd bepaald door een vakjury van docenten van de Getaway Academy. De Getaway Academy is het opleidingsinstituut van Getaway Travel waarin semi-professionele en amateur contentmakers opgeleid worden binnen de vakgebieden reisfotografie, reisvideo, travel bloggen en copy-writing.

 

 

De uitreiking

Onder belangstelling van een grote groep toeschouwers, waaronder de 30 genomineerden, werden de vier winnaars één voor één het podium op geroepen.

De vakjury betitelde uiteindelijk de foto van Janneke Doornik als mooiste reisfoto van afgelopen jaar. “Een foto waar je langer naar wilt kijken. De ondergaande zon, de silhouetten van de mensen op de loopbrug, de voetballende kinderen, de slippers in de hoek: er gebeurt veel. Maar ook wat doen de mensen op de brug, waar gaan ze heen, waar komen ze vandaan, interessant. En dan natuurlijk ook nog dat mooie licht van die ondergaande zon. Kortom: een reisfoto met een verhaal, een reisverhaal.” Dit zijn de doorslaggevende factoren geweest voor de vakjury. Als prijs kreeg Janneke een cheque van Cathay Pacific Airways ter waarde van twee Premium economy vliegtickets naar Australië.

 

 

Photo Friday

De Reisfoto van het Jaar verkiezing had een rechtstreekse verbinding met de Vakantiebeurs die van 10 tot en met 13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Tijdens “Photo Friday” gaven de docenten van de Getaway Academy, workshops en Masterclasses op het gebied van reisfotografie. Op het programma stonden de workshops Wildlife fotografie, Smartphone fotografie en Drone video. De workshops werden respectievelijk gegeven door Jorrit Bolhuis, Janou Zoet en Bas en Sander Mutsaards. Ook sprak Jeroen Swolfs over zijn reis van zeven jaar waarin hij de wereld over trok om te fotograferen.

Jouw verre reis is meer waard dan je denkt!

De deelnemers hebben met het inzenden van hun mooiste foto bijgedragen aan een groenere aarde. Met het inzenden van de foto’s genereren zij namelijk ‘groene schepjes’ die door Getaway Travel zijn omgezet in een donatie aan goededoelenorganisatie Justdiggit. Justdiggit ziet de oplossing van klimaatverandering in het vruchtbaar maken van droge stukken land, samen met de lokale bevolking.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.