Maak je vakantie leuk en duurzaam

Tijdens de aankomende editie van de Vakantiebeurs wordt veel aandacht besteed aan bewust en duurzaam reizen. Hoe je dat precies kan doen, wordt duidelijk in de Plastic Fantastic Zone, de doorloop tussen Hal 11 en 12. Daar komt een tropische oceaan met fantastische eilanden met vervuilde stranden die je zelf op mag ruimen en waar je zelfs een volledig verzorgde reis naar Costa Rica kunt winnen.

De Plastic Fantastic Zone is een gezamenlijk initiatief van touroperator Edventure Travel, tuincentrumketen GroenRijk en de Vakantiebeurs zelf. Diverse projecten en bedrijven presenteren hier hun bijdrage aan een schonere wereld. De opening van deze zone vindt plaats op woensdag 9 januari, om 14.00 uur in de Plastic Fantastic Zone.

Bezoek de Plastic Fantastic Zone

Plastic Fantastic vestigt niet alleen de aandacht op negatieve zaken, zoals de toenemende vervuiling van tropische bestemmingen, maar wil vooral positieve projecten en initiatieven onder de aandacht brengen, die bijdragen aan het groener en schoner maken van de wereld, zowel op je reisbestemming, als bij je thuis. Touroperator Edventure Travel bouwt alweer voor het negende jaar op rij ‘de meest duurzame stand van de Vakantiebeurs’ en dit uitgangspunt wordt ook gebruikt voor de Plastic Fantastic Zone, opgezet in samenwerking met GroenRijk, Royal Flora Holland (bloemen- en plantenveiling) en Koppert Biologcal Systems (biologische gewasbescherming). Een unieke jaarlijkse crossover tussen tuinbouw en toerisme.

 

 

Bezoekers komen in de zone meer te weten over de productie en het gebruik van duurzame, tropische planten. Kinderen leren van de Costa Ricaanse recycle kunstenaar Erian hoe ze hun eigen recycle kunstwerk kunnen maken en schrijven met kinderboekenschrijfster Lorena Veldhuijzen mee aan een nieuw kinderboek. Ook zal de Nederlandse lancering van haar gelijknamige kinderboek ‘Plastic Fantastic’ plaatsvinden. Bij Work With Nature kun je zelfs je eigen stukje regenwoud aanschaffen!

 

 

Win een tropische rondreis

De initiatiefnemers van de Plastic Fantastic Zone hebben, in samenwerking met KLM, een gezamenlijke prijsvraag opgesteld. Bezoekers aan de Vakantiebeurs en de tuincentra van GroenRijk kunnen in de Plastic Fantastic Zone en in de stand van Edventure een aantal vragen beantwoorden over Plastic Fantastic en maken kans op een van de volgende prijzen:

  • – een geheel verzorgde vliegvakantie naar Costa Rica voor 2 personen met een rechtstreekse vlucht en de enige 4×4 plug-in huurauto in Costa Rica, aangeboden door KLM en Edventure.
  • – een kampeerrondreis exclusief vliegtickets door Costa Rica, aangeboden door Nomad America.
  • – een tropisch verrassingspakkert met GroenRijk Tuinbonnen ter waarde van € 250,- en decoratie van allerlei aard waarmee je huis of tuin kunt omtoveren in een tropisch / Costaricaans paradijs

Kick off op woensdag 9 januari

De opening van de Plastic Fantastic Zone op woensdag 9 januari vanaf 14.00 uur is ook de kick-off van de prijsvraag, die wordt aangekondigd door Ivo Putman, bekend van het tv-programma De Grote Tuinverbouwing. Direct na de opening zullen rondleidingen worden verzorgd door de Plastic Fantastic Zone waarmee alle verhalen aan bod zullen komen en tijd zal zijn om vragen te beantwoorden, uiteraard met een duurzaam hapje en drankje.

Reis bewuster

De noodzaak om bewuster te reizen wordt steeds groter en de initiatieven die zich hier hard voor maken verdienen een platform om het grote publiek te bereiken. Door het publiek van de Vakantiebeurs dit jaar op een interactieve en informele wijze kennis te laten maken met deze projecten, zal de bewustwording rondom duurzaamheid op je vakantiebestemming worden vergroot.

Koop je kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

De Vakantiebeurs is van 10-13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Verkeersbureaus.info. Koop nu je entreekaartje met korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

  

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.