Leg in 2019 deze nieuwe tourroute van Londen naar Bristol af

De Great West Way is een nieuwe route die op meerdere manieren kan worden afgelegd: over de weg, te voet, per fiets, over het spoor of over het water. Het is daarmee de eerste in zijn soort. De Great West Way zal in Nederland officieel gelanceerd worden tijdens de Vakantiebeurs op 9 januari 2019.

De nieuwe reisroute doorkruist zes districten van Londen naar Bristol en beslaat in totaal maar liefst 500 mijl (ongeveer 805 km) aan bereisbare routes langs de Theems, het Kennet & Avon Canal, de Great Western Railway, de A4 en talloze wandel- en fietspaden.

 

 

Hoogtepunten langs de route

Het maakt niet uit met welk vervoersmiddel de route afgelegd wordt, de Great West Way zal reizigers door de meest pittoreske landschappen, florerende marktsteden en ansichtkaartwaardige dorpjes leiden. Onderweg passeren zelfs nog drie UNESCO-plekken de revue – de Kew Gardens, Stonehenge en Bath, met de Romeinse baden – en drie ‘Areas of Outstanding Natural Beauty’ – de Chilterns, Cotswolds en North Wessex Downs. Ook andere iconen van Engeland zijn gelegen aan de Great West Way: Hampton Court Palace en Windsor Castle. Gecombineerd met een overvloed aan pubs, tearooms, brouwerijen, wijngaarden en restaurants met een Michelin-ster biedt de Great West Way toeristen een typisch Engelse ervaring.

 

 

Great West Way Director, David Andrews over het project: “Deze nieuwe reisroute, de eerste in zijn soort, verbindt vele van de meest iconische attracties van Engeland, maar maakt het ook mogelijk en moedigt bezoekers aan om buiten de gebaande paden te gaan, meer van de regio te ontdekken en een heel scala aan typisch Engelse ervaringen te ontdekken – en dat alles binnen een reis.”

Reizen langs de Great West Way

Bezoekers kunnen hun eigen reisplan maken door naar GreatWestWay.co.uk te gaan. Dit is een nieuwe website met een interactieve kaart, insidertips, een evenementenkalender en een planningstool voor het maken van rondleidingen op maat. De website maakt het ook mogelijk om dagexcursies toe te voegen naar bezienswaardigheden die goed bereikbaar zijn vanaf de route, zoals zoals Salisbury, Stourhead en Cheddar Gorge. Bristol Airport en Great Western Railway zijn volwaardige partners in het project en zullen ervoor zorgen dat de route zo toegankelijk mogelijk is voor degenen die per trein of vliegtuig aankomen.

Er zijn ook reisarrangementen die worden aangeboden door touroperators aangesloten bij het project, zoals 4- tot 8-daagse reizen, inclusief fiets- of wandeltochten onder begeleiding van een gids.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.