265.000 Bezoekers voor Fundatie in 2018

Voor Museum de Fundatie was 2018 een mooi jaar met Neo Rauch in het voorjaar en Giacometti-Chadwick in het najaar, twee grote tentoonstellingen met veel internationale bruiklenen. Verder waren tentoonstellingen te zien van Jasper Krabbé, Ronald A. Westerhuis en Fritz Klemm. In het kasteel en de satellietvestigingen van de FUNDATIEfusions toonde Museum de Fundatie een reeks kleinere presentaties.

Het museum trok daarmee 265.000 bezoekers op beide locaties (220.000 Fundatie Zwolle en 45.000 Kasteel het Nijenhuis). Dit zijn 20.000 bezoekers meer dan in 2017.

 

 

Museum de Fundatie verwacht ook in 2019 weer een spannend jaar. Nog tot en met a.s. zondag 6 januari zijn Giacometti-Chadwick, Facing Fear en Goldbrun van Yuri Honing & Mariecke van der Linden te zien. Op zaterdag 19 januari 2019 opent de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968, samengesteld door Hans den Hartog Jager. Daarna is op 25 mei 2019 de opening van de ZomerExpo, thema Europa, een overzichtstentoonstelling van Charlotte van Pallandt en een expositie van de Leipziger kunstenaar Michael Triegel, die bekendheid verwierf met zijn staatsieportret van Paus Benedictus XVI.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.