Dit zijn de 5 goede familievoornemens voor 2019

Het nieuwe jaar is een feit en dus komen de goede voornemens weer tevoorschijn. Niet enkel individuen, maar steeds meer gezinnen besluiten om ‘hun leven te beteren’ en er samen voor te gaan. Gezond eten, bewegen en voldoende ontspanning staan bovenaan menig lijstje voor 2019. Een gezonde levensstijl en samen herinneringen maken voeren steeds vaker de boventoon. Family quality time-specialist Martinhal Family Hotels & Resorts tipt daarom 5 goede gezinsvoornemens voor een ontspannen en gezond 2019.

1. Samen sporten: family goals

Het brengen en halen van de kinderen naar de wekelijkse voetbalwedstrijd, tennis- of balletles vormt voor veel ouders een dagtaak. Het goede nieuws is dat de kinderen actief bezig zijn, maar vaak schiet de tijd met het hele gezin er dan bij in. Samen sporten is een goede manier om quality time met lekker bewegen te combineren. Doe bijvoorbeeld als gezin eens mee aan een familietoernooi of neem tijdens je eigen hardlooprondje de kinderen op de fiets met je mee. Ook een middag met z’n allen de tennisbaan op, is een leuke manier om samen actief bezig te zijn en tegelijkertijd tijd door te brengen met het hele gezin.

Vakantietip: familietennisvakantie, een familie-yoga retreat of een fietsvakantie met hele gezin; bij Martinhal in Portugal kan het. Bij de locaties in Cascais en Sagres kun je bij het ‘bike station’ routes ophalen en fietsen huren in alle soorten en maten, inclusief kinderfietsen en fietsen met kinderzitjes.

 

Lees ook dit artikel: Kom tot rust aan de Engelse kust

 

2. Samen koken en samen eten

Veel ouders streven naar gezonde maaltijden en eetgewoontes voor het hele gezin. Dat gaat niet altijd gepaard met blije kindergezichten. ‘Groenten’ en ‘jonge eters’ zijn niet vanzelfsprekend een ‘match made in heaven’. Samen koken kan helpen om de eetlust bij de kleintjes toch op te wekken. Laat de kinderen op hun eigen manier helpen bij het roeren, klutsen of voorbereiden van het eten. De kans dat ze het bord leegeten wordt daarmee vele malen groter. Samen eieren kopen bij de boer, appels plukken in de boomgaard of brood bakken zijn andere manieren om spelenderwijs samen met gezond eten bezig te zijn. En waarom niet met de oudste kinderen fruitpuree of groentehapjes voor de jongste broertjes of zusjes maken?

Vakantietip: op de menukaart in de restaurants van Martinhal vind je een uitgebreid kids & baby ‘menu’ met vers gepureerde hapjes voor kinderen vanaf 6 maanden, ook kunnen gezinnen samen leuke kookworkshops volgen.

 

 

3. Samen ontspannen: wellness en spa voor ouder én kind

Een kappersafspraak is voor kinderen vaker een verplichting dan een gezellig uitje. Toch kan een gezamenlijk bezoek aan de kapper een leuke manier zijn om samen te ontspannen. Vooral voor tieners is een ouder-kind knipbeurt een aanrader: tegelijkertijd de haren laten wassen en naast elkaar in de kappersstoel even bijkletsen. Geen praktische snelle afspraak tussen de bedrijven door, maar een gezellig ouder-kind moment samen. Of combineer een bezoek aan de manicure met een fijne handmassage voor je zoon of dochter: quality-time & me-time in één!

Vakantietip: in de Finisterra Spa van Martinhal geniet je met het gezin van de ouder-kind wellness treatments, er zijn duobehandelingen voor kinderen en volwassenen. Ook zijn er yoga-lessen voor het hele gezin. Zennn…

4. Samen herinneringen maken: multigeneratie

Herinneringen maken voor later wordt anno 2019 als waardevoller ervaren dan nieuwe materiële zaken als speelgoed. En steeds vaker maken opa en oma deel uit van die herinneringen: samen op vakantie, met z’n allen naar een themapark, een boswandeling maken of een dag naar zee. Multigeneratie-uitjes betekenen tijd voor het gezin én de grootouders. En omdat opa en oma erbij zijn, is het voor ouders vaak relaxter om met de kinderen op pad te gaan. Een extra oog je in het zeil zorgt voor een ontspannen sfeer. En soms behoort zelfs een spontaan diner voor twee onverwacht tot de mogelijkheden.

Vakantietip: Martinhal biedt 30% korting op de kamer van grootouders wanneer zij samen met hun kinderen en kleinkinderen in Sagres verblijven. Voor meer informatie volg de website van Martinhal.

5. Samen iets nieuws leren

Jezelf iets nieuws leren is verrijkend en een gezamenlijk doel hebben kan ook nog eens extra verbinden: een mooie familiedoelstelling voor het nieuwe jaar. Wat dacht je van een nieuwe taal leren, nieuwe gerechten en recepten proberen of een sport beoefenen die nog niemand in het gezin onder de knie heeft?

Vakantietip: volg tijdens je vakantie in een Martinhal resort één van de vele workshops of sportlessen voor het hele gezin. De kleinsten kunnen ook samen met hun ouders zwemles volgen en er zijn surflessen voor het hele gezin.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.