Val Thorens voor de 5e keer verkozen tot beste skidorp ter wereld

Tijdens de World Ski Awards is Val Thorens met 1,8 miljoen stemmen opnieuw verkozen tot ‘Beste skidorp ter wereld’. Daarmee laat het populaire skigebied wereldwijd gerenommeerde dorpen zoals het Oostenrijkse Kitzbühel en het Zwitserse Verbier achter zich. De wintersportplaats werd bovendien voor de zesde keer op rij verkozen tot ‘Beste skidorp in Frankrijk’.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de World Ski Awards, dat voor de 6e keer werd georganiseerd en dit jaar plaatsvond in Kitzbühel, Oostenrijk. De World Ski Awards is de enige wereldwijde prijsuitreiking die wintersportorganisaties die nét een stapje verder gaan beloont. In twee publieke stemrondes wordt het beste skidorp bepaald.

 

 

Voor Val Thorens is het winnen van de award een bekroning van het teamwork, waarbij het personeel onder het motto ‘Live United’ continu alles uit de kast haalt om het hoogste niveau te bereiken. Niet alleen in de winter, maar ook in toenemende mate in de zomer.

 

 

Zo finisht komende zomer de laatste bergrit in de Tour de France in Val Thorens en wordt de lift vanuit het dorp naar hét uitzichtpunt van het gebied de Cime Caron volledig vernieuwd. De kers op de taart is het nieuwe sport- en cultuurcentrum dat in 2020 geopend wordt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.