Culinair ontspannen in het ‘Wijnland’ Frankrijk

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Pinot Noir, wie aan wijn denkt, denkt aan Frankrijk. Met de vele bekende wijnstreken is Frankrijk een paradijs voor wijnliefhebbers. Maak een reis naar 1 van de charmante hotels op het Franse platteland en ontdek ’s werelds beste wijnen.

logishotels-frankrijk

Culinair genieten

Geniet bijvoorbeeld van een culinair diner met hét perfecte wijnarrangement in Hotel la Bergerie of eet in een knus restaurant met maar liefst 400 lokale wijnen in Hostellerie des Clos. Volg de bekende Jura wijnroute en overnacht bij Hotel Les Caudalies, doe een wijnworkshop vanuit Hotel Le Chai de la Paleine of maak een tour door de wijngaarden rondom Chateau Labro. Santé!

 

 

Tijdens je vakantie gaat er niks boven een perfect culinair diner en waar kan dat beter dan in Frankrijk? Geniet van de traditionele Franse keuken samen met de beste wijnen uit de regio. Hotel la Bergerie in de bekende wijnregio Languedoc-Roussillon ligt in het hart van de Cabardès wijngaarden en beschikt over een restaurant met een Michelin ster. Hier kun je genieten van authentiek Frans menu met geselecteerde regionale wijnen. Net zo’n fijne plek is het charmante Hostellerie des Clos, gelegen in de wijnstreek Bourgogne. Het gezellige en gastronomische restaurant van dit hotel beschikt over een wijnkaart met ruim 400 lokale wijnen.

 

 

Van bekende wijnroutes tot wijnproeverijen

Naast ontspannen en culinair genieten wil je tijdens je vakantie vaak ook nog iets actiefs doen. Ontdek de wondere wereld van de Franse wijnen tijdens een van de vele leuke activiteiten. Zo ligt de gezellige herberg Hotel les Caudalies op de bekende Jura wijnroute in de wijnhoofdstad van de Jura, Arbois. Volg deze prachtige route langs pittoreske wijndorpjes, musea en 135 wijndomeinen die het hele jaar geopend zijn voor wijnproeverijen. Ook Hotel le Chai de la Paleine ligt op een wijnroute in de regio Maine-et-Loire. Vanuit dit hotel zijn er tal van activiteiten mogelijk. Breng een bezoekje aan de nabijgelegen wijnkelders voor een wijnproeverij, maak een wandeling door de omringende wijngaarden of volg een wijnworkshop bij 1 van de lokale wijnboeren. Het romantische Château Labro in Midi-Pyrénées beschikt zelfs over een eigen wijngaard. Na een middagje lokale wijnen proeven kun je hier nagenieten aan het zwembad tussen de wijnstokken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.