Museum für Kommunikation in Bern wint prestigieuze Museumprijs Raad van Europa

De Raad van Europa heeft haar Museumprijs 2019 toegekend aan het Museum für Kommunikation in Bern, Zwitserland. Het museum is eind 2017 heropend met een omvangrijke nieuwe vaste opstelling, ontworpen door het Amsterdamse ontwerpbureau Kossmann.dejong.

De jury is zeer te spreken over de ‘open en creatieve wijze waarop het museum ingaat op kwesties die verband houden met de hedendaagse communicatie’. In de nieuwe opstelling van het Museum für Kommunikation worden bezoekers via interactives, verrassende collectiestukken en grote videoprojecties ondergedompeld in de fascinerende, complexe wereld van communicatie. De kern van het nieuwe museumconcept dat door Kossmann.dejong is ontwikkeld, is verbinding maken tussen bezoekers, waardoor communicatie direct beleefd wordt. Belangrijk onderdeel van deze strategie is de inzet van zogeheten ‘communicatoren’: speciaal getrainde museummedewerkers die interactie met en tussen bezoekers stimuleren. De resultaten van deze interactie worden vervolgens verzameld in verschillende formats, onderzocht door het museumpersoneel en gebruikt voor toekomstige activiteiten of installaties.

 

 

De Europese Museumprijs wordt sinds 1977 jaarlijks uitgereikt aan musea die een vernieuwing of uitbreiding hebben ondergaan. Het European Museum Forum, een organisatie van de Raad van Europa, kijkt bij de toekenning van de prijs in hoeverre het museum erin is geslaagd de collectie op een goede en vernieuwende manier te presenteren.

 

 

De Museumprijs wordt toegekend door een jury van het European Museum Forum en maakt deel uit van de European Museum of the Year Awards.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.