Hier vind je de hoogste pistes en heel veel sneeuwplezier

Een échte witte winter, wie droomt er niet van! Waar beter om dat te beleven dan net over de grens met Zwitserland en Frankrijk: daar ligt de kleinste Italiaanse provincie, Valle d’Aosta, op zo’n 950 kilometer van hier.

Nu eens een echte witte winter, dat beleef je in Aosta. Maar wel op z’n Italiaans. Dat betekent niet alleen de talloze pistes ontdekken maar ook met de heldere zon in het gezicht genieten van een goed glas wijn temidden van de besneeuwde bergtoppen.

De regio hult zich in diepe sneeuw en de hoofdstad krijgt een knus en dorps karakter in de winter: vanaf eind november t/m 6 januari gaat daar de ‘Marché Vert Noël’ ofwel de Kerstmarkt open in en rond het Romeinse theater met heerlijke lokale specialiteiten, traditioneel gemaakte objecten en allerlei originele geschenkartikelen als ambachtelijk gemaakte zeep, keramiek, meubeltjes, wijn en gebak.

 

 

Alpine skieën tussen de hoogste toppen van Europa

Tussen de Alpenreuzen (Mont Blanc, Matterhorn, Monte Rosa en Gran Paradiso) is de sneeuwzekerheid hoog en is er geen gebrek aan pistes in alle categorieën. Downhill skieën kan in 20 resorts, er is 800 km aan pistes en 6 snowparks. De grootste ski-resorts zijn Breuil-Cervinia, waar het Alpine skieën 200 jaar geleden al beoefend werd, La Thuile (grenst aan Frankrijk en Italië) en Monterosa Ski, dat zich uitstrekt over 3 valleien in Italië. De oude hoofdstad Aosta, is direct verbonden per kabelbaan met het Pila ski-resort.

 

 

Valle d’Aosta- powder paradise en snowparks

Er is bijna ongelimiteerde keus in Valle d’Aosta als het gaat om vers gevallen sneeuw. Steile hellingen, zacht glooiende onaangeraakte heuvels, kilometers circuits… Het is er allemaal te vinden.
Ook voor Freestylers is er genoeg te beleven: Indian Park, Europa’s hoogste snowpark, is ideaal voor alle levels. Maar er is meer: het Pila Snowpark is helemaal ingesteld op de avonturiers onder de wintersporters. Espace San Bernardo snowpark heeft een unieke internationale sfeer omdat het het La Rosière in Frankrijk linkt aan La Tuile in Italië.

Wellness sinds Romeinse tijden d’Aosta

De Romeinen wisten de thermale wateren van Valle d’Aosta al op waarde te schatten. Tegenwoordig is daar nog het comfort van een van alle gemakken voorzien wellness-resort aan toegevoegd. Na een prachtige dag in de sneeuw is het natuurlijk helemaal geweldig om de vermoeide ledematen eens te verwennen en te genieten van een bezoek aan een spa. Bijvoorbeeld in de thermen van Pré Saint Didier: stond je eerst nog óp de Mont Blanc, zo vormt deze het decor terwijl je rozig ligt bij te komen in een stomend buitenbad met massage-jets. Of warm eens helemaal op in een van de houten sauna chalets in het complex. Niet voor niets was het de favoriete vakantiebestemming van de Italiaanse koninklijke familie.

Snowboard Cross World Cup 20 en 21 december in Valle d’Aosta

De tweede editie van de World Cup Snowboard Cross – SBX competitie vindt voor de tweede keer plaats in Breuil-Cervinia. Deze spectaculaire discipline is een race tussen een groep snowboarders die een ware battle met elkaar aangaan op een helling met parabolische bochten, schansen en min of meer vlakke stukken, waarbij er een hoog risico op botsingen is.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.