200 jaar Stille Nacht in het nieuw geopende Prechtlgut-chalet

1 december 2018 opende het chaletdorp Prechtlgut zijn deuren. Daarmee komt de ‘gezelligheid van toen met de luxe van nu’ in Wagrain wonen. Precies op tijd voor het jubileum ‘200 jaar Stille Nacht’, dat Joseph Mohr, tekstdichter en vicaris van Wagrain, herdenkt.

Stille Nacht

In de 85 tot 150 m² grote Prechtlgut-chalets verblijven tot wel acht personen bijna ‘zoals eeuwen geleden’, toen Joseph Mohr het lied ‘Stille Nacht’ schreef, maar wel met de luxe van nu. Het chaletdorp aan de zuidrand van Wagrain verbindt de traditionele bouwmaterialen hout, natuursteen en leem met het zeer exclusieve woongevoel van een Hideaway-hotel. Een divan en knusse hoekjes rond een open haard, meubels van alpendennenhout, loden en linnen en de woonkeuken dragen bij aan het ‘thuisgevoel’. Door grote panoramavensters komen licht en natuur naar binnen. Ieder chalet heeft een wellnesszone met sauna-stoomcabine, regendouche en rustruimte en een hottub op het terras. Digitale tv, wifi en een parkeerplaats in een ondergrondse parkeergarage zijn eveneens standaard aanwezig. Eigenaars van elektrische auto’s hebben op het Prechtlgut een eigen laadstation voor de deur – en skiërs de ‘Snow Space Salzburg’, een van de beste skigebieden in het Salzburgerland (5 sterren op skiresort.nl).

 

 

200 jaar voor de deur

Liefhebbers van winter- en kerstromantiek zullen gecharmeerd zijn van de Prechtlgut-chalets, maar ook van Wagrain. In het authentieke Salzburger dorp met de vele oude huizen is traditie nog belangrijk. Als Salzburg dit jaar het jubileum ‘200 jaar Stille Nacht’ viert, is Wagrain een van de hoofdattracties. Hier heeft de lieddichter Joseph Mohr als plaatsvervangend pastoor zijn laatste levensjaren doorgebracht. Niet ver van het huis van Karl-Heinrich Waggerl, die zelf met zijn Kerstlegendes mede vorm heeft gegeven aan de typische Salzburger adventsgebruiken, staat het recent gerestaureerde Pflegerschlössl uit de late 18e eeuw. Sinds eind vorig jaar is in dit gebouw het Stille Nacht Museum ondergebracht, dat het leven en werk van Joseph Mohr in Wagrain tot onderwerp heeft.

 

 

U loopt ook in het spoor van ‘Stille nacht’ bij de Wagrainer Kulturspaziergang (cultuurwandeling), die voert langs de parochiekerk met het Joseph-Mohr-herdenkingsorgel, de pastorie en het graf van Joseph Mohr. Bij de ‘Stille Nacht Advent’ in het dorp wordt de vredesboodschap van het kerstlied verbonden met gebruiken uit de hele wereld. Hebt u genoeg ‘Stille nacht’ en frisse lucht opgesnoven, dan geeft het misschien een goed gevoel om lekker bij de open haard in het Prechtlgut-chalet te zitten of van een portie warmte te genieten in de wellnesszone met sauna-stoomcabine, rustruimte en hottub op het terras.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.