Zo woon je een ijsconcert bij in Trentino

Voor het eerst is het mogelijk om in Trentino een ijsconcert bij te wonen. Op maar liefst 2.600 meter hoogte, op de Presena gletser in Val di Sole, vlakbij de aankomst van de kabelbaan Paradiso, is in een iglo een speciale concertzaal gebouwd. De concertzaal biedt plaats aan 200 gasten. Van janunari tot maart wordt een reeks concerten gegeven, variërend van pop tot rock tot jazz. Alles gespeeld op muziekinstrumenten gemaakt van ijs door de Amerikaanse artiest Tim Linhart. Voor of na de concerten is het mogelijk om het ‘ijslab” waar de instrumenten worden gemaakt, te bezoeken.

De concerten worden gehouden op donderdagen en zaterdagen. Het “Ice Music Festival” eindigt met een “ijsmuziek feest’ op zaterdag 30 maart met de beroemde Italiaanse muzikant en cello speler Giovanni Sollima.

Geniet van een gratis skiles op 15 december 2018

In de ochtend van 15 december kunnen winterportliefhebbers verspreid door Trentino gebruik maken van een gratis skiles van skileraren. De skiles duurt 2 uur in groepen voor kinderen (4 jaar en ouder) en voor volwassenen in de disciplines “afdaling”, langlaufen en snowboarden. Tijdens iedere les is plaats voor maximaal 10 deelnemers, ingedeeld op het niveau van de deelnemers. Tijdens de lessen kunnen de deelnemers gratis gebruik maken van de skiliften en skimateriaal. Deelnemers worden ingedeeld op niveau en de lessen zijn dan ook geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Lees ook dit artikel: Skiseizoen geopend in Trentino

 

Wie deelneemt aan de gratis skilessen in het weekend van 15-16 december 2018 en minimaal 1 nacht in Trentino verblijft, ontvangt – naast de gratis lessen en skimateriaal – bovendien een 2-daagse skipas voor de prijs van een dagpas.

Opening nieuw restaurant op de pistes in Val di Fiemme

Het skiseizoen van 18/19 brengt de opening van een nieuw panoramisch restaurant met zich mee. Het chalet “44 Dolomites Lounge” ligt op 1.967 meter hoogte vlakbij het station van het tweede gedeelte van de Bellamonte 3.0 gondellift in het Val die Fiemme gebied. Het ruime, 600 m2 grootte, terras biedt een spectaculair uitzicht over de Pale di San Martino Dolomites en het Lagorai gebergte.

Opening nieuwe berghut en piste in het deelgebied Alpe Cermis in Val die Fiemme

Tijdens de kerstdagen wordt een nieuwe berghut in het ski-deelgebied Alpe Cermis geopend. Gelegen in Forcella di Bombasel, op een hoogte van 2,170 meter, biedt de berghut een buitengewoon panoramisch uitzicht op de oostelijke Dolomieten, het Lagorai gebergte en de Pale di San Martino Dolomieten. Bovendien ligt het restaurant direct aan de Prafiorì ski piste. De keuken is Italiaans met aandacht voor de lokale tradities, maar ook vis en zeevruchten behoren tot het menu.

 

 

Op hetzelfde moment dat de berghut wordt geopend, wordt tevens een nieuwe piste geopend – de rode Busabella piste – waarmee de skihut beschikt over haar eigen piste.

Fun voor kids met de nieuwe glijbaan in Pampeago in Val di Fiemme|

Naast het Latemar skicentrum in Pampeago wordt een nieuwe glijbaan geopend – gegarandeerd veel plezier voor kinderen en beginners! Deze 400 meter lange glijbaan kan worden bereikt middels de Latemar stoeltjeslift.
Op hetzelfde moment is het Chalet Caserina in Pampeago, na een uitgebreide renovatie, weer geopend voor gasten. Het interieur is geïnspireerd op de Latemar Dolomieten; op het terras kunnen de gasten ontspannen op zachte kussens en zitzakken genieten van een schitterend uitzicht over het Latemar gebergte. Het chalet kijkt uit over de Agnello piste waar je kunstwerken van internationaal bekende artiesten vindt, aangezien de piste door een van de hoogst gelegen openluchttentoonstelling ter wereld, RespirArt, voert.

Nog sneller en comfortabeler de pistes van het San Martino di Castrozza skigebied op

In het wintersport seizoen van 2018/2019 wordt het San Martino di Castrozza-Passo Rolle skigebied uitgebreid met nieuwe faciliteiten. De Colbricon Express is een nieuwe 10-persoons gondellift die het Ces gebied bedient, welke is gekoppeld aan Tognola. Het gebied staat bekend vanwege het diverse aanbod van blauwe pistes voor beginners tot rode pistes voor de meer gevorderden. De nieuwe lift heeft een capaciteit van 2000 passagiers per uur en de rit duurt slechts 6 minuten. Met de komst van de nieuwe lift worden bovendien een aantal pistes in de directe omgeving uitgebreid.

Nieuwe en nog betere wintersportmogelijkheden in het skigebied Campiglio Dolomiti

In Madonna Di Campiglio – Pinzolo is er flink gewerkt aan verbetering van de wintersportmogelijkheden. De zwarte “Amazzonia” piste (no. 57) in het Pradalago skigebied is uitgebreid. Hiernaast is de “Spinale Diretta” piste (no. 73) in Spinale breder gemaakt tussen het laatste stuk tussen Lago Montagnoli en het eind van de piste. In Pinzolo is een nieuwe Fossadei-Malga Cioca stoeltjeslift geopend. Met deze 6-persoons stoeltjeslift zijn wintersportliefhebbers nog sneller boven, aangezien de reistijd met 70% is verkort en de rit naar boven nu nog maar 3 minuten duurt. Bovendien is de opstap vereenvoudigd, zodat ook beginners eenvoudig gebruik kunnen maken van de lift. In Val di Sole is de skipiste “Orso Bruno” in het Folgarida Marilleva skigebied verlengd en er is een nieuwe ski-link toegevoegd aan het station halverwege de Daolasa-Val Mastellina kabelbaan.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.