Skiseizoen geopend in Trentino

Door de recente sneeuwval in Trentino kunnen wintersportliefhebbers vanaf de komende weekenden weer terecht op de pistes in de regio. Na Passo Tonale en Presena vond afgelopen weekend ook de opening van Grostè in Madonna di Campiglio plaats. En goed nieuws: er wordt meer sneeuw verwacht in de Dolomieten!

Een prachtig sneeuwlandschap maakt een vroege opening van de skipistes in Madonna di Campiglio mogelijk, waardoor skiliefhebbers vanaf het weekend van 24 en 25 november weer kunnen skiën in het grote Grostè gebied. Door de verwachte sneeuwval openen ook de skigebieden Paganella Dolomiti en Alpe Cimbra komend weekend. In het Presena-gletsjergebied boven Passo Tonale is maar liefst twee meter sneeuw gevallen, waardoor de pistes daar al open zijn. De andere gebieden openen vanaf 6 december.

Bereik de wintersportresorts eenvoudig met de Fly Ski Shuttle

Dankzij de Fly Ski Shuttle-service begint de wintersportvakantie in Trentino op de luchthaven. Van 8 december tot en met 31 maart zijn er elke zaterdag en zondag shuttlebusdiensten van de luchthavens van Verona, Bergamo, Milaan Linate, Milaan Malpensa en Venetië naar alle bekende wintersportgebieden in Trentino.

 

 

Van Verona, Bergamo, Milaan Malpensa en Milaan Linate gaat de shuttle rechtstreeks naar Madonna di Campiglio en Pinzolo, Val di Sole, Val di Fassa, Val di Fiemme en San Martino di Castrozza. Vanuit Venetië maakt de shuttlebus een stop op de luchthaven van Treviso en doet Val di Fiemme, Val di Fassi en San Martino di Castrozza aan. Alle shuttlebussen stoppen ook in Trento waar wintersportliefhebbers tegen gereduceerde prijzen kaartjes naar de verschillende wintersportgebieden kunt kopen.

 

 

Goedkope busreizen met Flixbus

Met de goedkope busreizen van Flixbus is het mogelijk om vanuit verschillende stadscentra in Italië naar Trentino te reizen. Zo rijden er vanaf 7 december bussen vanuit Milaan en Bergamo Orio al Serio naar Pinzolo en Madonna di Campiglio in de Brenta Dolomieten, naar Folgarida en Malè in Val di Sole en naar Cles in Val di Non. De bussen gaan op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.