Muziekbosroute wint Oost-Vlaamse wandelroute van het jaar!

Een zee van boshyacinten, mysterieuze grafheuvels uit de Bronstijd, een iconische 19de-eeuwse toren en zalig rustige wandelpaden langs rustbanken en picknickplekjes; het Muziekbos heeft alles in huis om wandelaars in elk seizoen gelukkig te maken. En dat werpt zijn vruchten af. Deelnemers aan een poll van Toerisme Oost-Vlaanderen kroonden de Muziekbosroute tot de mooiste wandelroute van het jaar. Zo bevestigen de Vlaamse Ardennen hun faam als Wandelwalhalla, met de Getuigenheuvels op kop.

Vijf genomineerde wandelroutes

De vijf genomineerde wandelroutes zijn de meest gedownloade routes die Toerisme Oost-Vlaanderen in 2018 per regio registreerde, en dat uit bijna tweehonderdduizend downloads in totaal. Gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt spreekt van een overdonderend succes voor de hele provincie. ‘Vergeleken met vorig jaar zien we een quasi verdubbeling van downloads van wandelroutes op onze website. Steeds meer mensen gaan wandelen. En steeds meer wandelaars maken gebruik van onze gratis routekaartjes.

 

 

Dat wakkert uiteraard onze nieuwsgierigheid aan. Wat zou de meest populaire route kunnen zijn? De Muziekbosroute werd meer dan vierduizend keer gedownload in 2018 en bijna vier mensen op tien hebben hun stem voor deze route in onze poll laten klinken. We mogen dus spreken van een zeer terechte winnaar. Niet te missen op het parcours van elke wandelliefhebber!’

 

 

Wie het Muziekbos niet kent, krijgt van Toerisme Oost-Vlaanderen tal van kansen om daar iets aan te veranderen. Het bos werd de laatste jaren meermaals opgenomen in wandelroutes en -brochures. De Muziekbosroute is in de eerste plaats een bewegwijzerde wandelroute van elf kilometer die sinds jaar en dag als vouwkaart wordt verkocht en die vandaag de hoofdprijs binnenhaalt. Daarnaast heeft ook de gratis fiets- en wandelkaart Plan Bier Vlaamse Ardennen een wandellus van vijf kilometer in het Muziekbos en krijgt het Muziekbos ook een hoofdrol in de wandelgids Grensgevallen, een pocket van 82 pagina’s uit 2017 met vijf aansluitende routes langs knooppunten op de taalgrens in de Vlaamse Ardennen.

Wie alle vijf de Oost-Vlaamse regio’s te voet wil ontdekken, abonneert zich op de nieuwsbrief van Toerisme Oost-Vlaanderen, of op het fiets- en wandelmagazine StapAf. Zo krijg je gratis routes toegestuurd. Wie compleet voorbereid aan de start wil komen, vindt op de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen een serie wandelgidsen van zes euro, met telkens vijf wandellussen en tal van eet-, drink- en logeertips per route. De drie wandelgidsen Oeverlopen, Koplopen en Grensgevallen kan je nu tijdelijk als StapAf-pakketje kopen, samen met de fietsgids Denderstreken, voor 19,95 euro. Zo bespaar je vier euro op het totale pakket. Dat pakket bestellen doe je hier.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.