Vlieg met Voigt Travel het hele jaar naar Scandinavië

Of je nu van de winter houdt of juist een zomertype bent. De uitgestrekte wildernis van Scandinavië is ieder seizoen even prachtig, zeker als je naar het noorden afreist. Daarom vliegt Voigt Travel, in samenwerking met Transavia, het hele jaar door op de meest fantastische noordelijke bestemmingen.

Snowgames huskysafari

Het winterseizoen is weer begonnen!

Onlangs is het winterseizoen weer van start gegaan, want zondag 25 november vlogen de eerste reizigers van Voigt Travel naar Fins Lapland. Ook plannen om op wintervakantie te gaan naar Finland? Kijk dan ook eens op de website van Visit Finland en doe mee met de quiz waarbij je ontdekt welk soort reiziger jij bent in het gelukkigste land ter wereld. Ben jij het outdoor type of juist het wellness type?

Lang romantisch weekend Lapland

Ze zeggen altijd dat de lente zorgt voor kriebels. Maar… de winter kan er ook wat van. Al hangt het er natuurlijk wel van af waar je bent. In het noorden van Scandinavië is het op en top romantiek. Maak een wandeling door een gegarandeerd wit sprookjesbos, ga de hot tub in terwijl sneeuwvlokken in het warme water belanden of geniet van de sauna in je eigen comfortabele blokhut en doe daarna lekker de open haard aan. Hoe romantisch wil je het hebben? De volgende dag kun je er in ieder geval weer helemaal tegenaan! Want er staan vast nog wat excursies op je te wachten. Sneeuwscooteren bijvoorbeeld of met de husky’s of rendieren op pad. Wil je je partner verrassen? Je kunt zelfs kiezen voor een lang weekend Lapland.

Koud hé!

Ga je in de winter naar Lapland, dan weet je zeker dat er sneeuw ligt. En het kan koud zijn. De temperaturen lopen uiteen van –2°C tot –20°C en een enkele keer daalt het kwik nog verder onder nul. Toch voelt het er minder koud aan dan je zou verwachten omdat de lucht er gewoonweg droger is. Maar welke kleding neem je mee als je afreist naar de poolcirkel? Goede, warme wintersportkleding is voldoende. En thermo ondergoed! Belangrijk is dat je je in laagjes kleedt, zodat er een isolerende laag tussen de verschillende lagen kleding ontstaat. Voor de excursies krijg je alle benodigde kleding zoals een thermo overall en een helm voor het sneeuwscooteren, maar ook laarzen en handschoenen en eventueel extra sokken of een muts. Voor alle Lapland reizen van Voigt Travel geldt dat je de thermo overall de hele week gratis mag gebruiken, ook als je geen safari’s maakt. Wel zo prettig!

Bijzonder overnachten

Op zoek naar een heel bijzondere winterervaring? Dan ben je bij Voigt Travel aan het juiste adres. Je overnacht niet alleen op de meest waanzinnige locaties, maar je kunt er vaak ook voor kiezen om één nacht ‘ongewoon’ te slapen. In een iglo bijvoorbeeld. Je slaapt er letterlijk onder de sneeuw! In je slaapzak, tezamen met een muts en warme sokken, lig je comfortabel en warm op een bed met rendiervellen, maar probeer een toiletbezoek uit te stellen. Ga je liever voor meer comfort? Probeer dan de glasiglo eens. Vanuit deze glazen iglo kun je de hele nacht vanuit je bed naar de sterrenhemel kijken. En met een beetje geluk zie je ook nog eens het magische noorderlicht. En dan zijn er nog de sneeuwkastelen en ijshotels, waarvan het ijshotel in Jukkasjärvi nabij Kiruna in Zweeds Lapland misschien wel het meest bekend is. Je hoeft er overigens niet te slapen. Bij zo’n beetje ieder bouwwerk van sneeuw en ijs kun je terecht in de ijsbar voor een drankje, kun je eten in het ijsrestaurant en kijk je je ogen uit. Je ziet er echt de meest mooie ijssculpturen!

 

 

Puur natuur in mystiek IJsland

De meeste reizen in IJsland beginnen in Reykjavik. Daar denkt Voigt Travel anders over. Deze reisorganisatie wil bezoekers kennis laten maken met het relatief onbekende noorden van IJsland. Want… naast de bekende Golden Circle in het zuiden, heeft het eiland ook een Diamond Circle. Deze route in het noorden is minder bekend, maar zeker niet minder mooi! Reis via de Diamond Circle route langs de warmwaterbron van Mývatn, ga walvissen spotten in Húsavik of bewonder de reusachtige Dettifoss waterval. Hier beleef je het pure en authentieke IJsland op z’n best! Vanaf eind mei vliegt Voigt Travel, in samenwerking met Transavia, rechtstreeks vanuit Rotterdam The Hague Airport naar het in het noorden gelegen Akureyri.

Rechtstreeks naar Scandinavië

De Noorse fjorden zijn voor veel mensen dé reden om in de zomer op vakantie naar Noorwegen te gaan. Daarom vliegt Voigt Travel komende zomer rechtstreeks vanaf Amsterdam naar het fotogenieke Bergen of Stavanger. Liever naar het uiterste noorden van Scandinavië? Geen probleem! In nog geen drie uur vlieg je vanaf Rotterdam rechtstreeks naar de middernachtzon.

 

 

In Skellefteå en Rovaniemi land je in de ongekende rust, ruimte en stilte van Zweeds of Fins Lapland. Hét beginpunt van je vakantie waar je wordt verrast door de uitgestrekte bossen in Fins Lapland én waar je zelfs wilde beren kunt spotten. Of ga richting het hooggebergte in Zweden en rijd door naar de fjorden en eilanden in Noorwegen. Je landt zo’n beetje op de poolcirkel, dus ook de Noordkaap is wel heel makkelijk bereikbaar.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.