Vuurwerkvrije vakantieparken zijn populair!

Elk jaar neemt de maatschappelijke weerstand tegen consumentenvuurwerk tijdens Oud en Nieuw toe. Ondanks het feit dat er sprake is van een stijgend aantal aangewezen vuurwerkvrije zones, blijven ‘vuurwerkvrije’
vakantieparken in Nederland nog steeds erg in trek. Deze conclusie trekt Bungalowpark Overzicht. Voor de aankomende jaarwisseling zijn de meeste vuurwerkvrije bungalowparken opnieuw grotendeels of zelfs volledig volgeboekt.

Nog enkele accommodaties beschikbaar

De meeste vuurwerkvrije vakantieparken blijken uit rondvraag al bijna te zijn volgeboekt. Jozet Tomassen van BungalowparkOverzicht zegt hierover het volgende: “Ook dit jaar zijn de huisjes in een vuurwerkvrije omgeving erg populair. Omdat gemeenten regelmatig de aangewezen vuurwerkvrije zones niet handhaven, nemen veel mensen het zekere voor het onzekere door een huisje te boeken.”

 

 

Als een bungalowpark dicht bij een stad of dorp ligt, kan er overigens wel vuurwerkoverlast uit de omgeving ontstaan. Een vuurwerkverbod op het bungalowpark is daarom geen garantie op een volledig knalvrije jaarwisseling, al zal de geluidsoverlast tot een minimum beperkt blijven.

 

 

Families en senioren

Vuurwerkvrije vakantieparken zijn niet alleen populair onder de mensen die niet van vuurwerk houden. De bungalows zijn ook in trek bij senioren, mensen met huisdieren en families met kleine kinderen. Nu het einde van het jaar nadert, neemt het aantal beschikbare vakantiehuisjes snel af.Voor de naderende jaarwisseling zijn er nog plekken beschikbaar op de parken Landal Duc de Brabant in Noord-Brabant en Miggelenberg in Gelderland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.