Met de touringcar op vakantie is duurzamer voor het milieu

Als je ervoor kiest om met de hele familie of met een grote groep op vakantie te gaan, heb je de keuze uit verschillende transportmiddelen om je eindbestemming te bereiken. Ieder persoon maakt zijn keuze op basis van zijn belangrijke afwegingen. Maar heb je er wel eens aan gedacht om te kiezen voor een zo milieuvriendelijk mogelijk vervoermiddel?

Milieu-gevolgen van je vakantiereis

De reis naar je vakantiebestemming vervuilt helaas ons milieu. Om te reizen met de auto, bus of het vliegtuig verbruik je benzine, diesel of kerosine. Dit zijn allemaal brandstoffen die gemaakt worden van olie. Olie is een fossiele brandstof die ooit opraakt. Bij het verbruik van deze brandstof komt koolstofdioxide (CO2) vrij, dat bijdraagt aan het klimaatprobleem. Daarnaast komen er schadelijke stoffen in de lucht, die slecht zijn voor het milieu en onze gezondheid. Ook als je reist met de trein, wordt er CO2 uitgestoten. De hoeveelheid CO2-uitstoot voor je treinreis is wel sterk afhankelijk van de stroom in de landen waar je doorheen reist.

 

 

Vliegen en cruisen is het minst zuinig

Kies je ervoor om met de hele groep een luxe cruise reis te boeken? Door de stookolie als brandstof en het hoge energieverbruik aan boord, zijn cruisevakanties milieuvervuilend. Dit komt voornamelijk door de grote afstanden die het cruiseschip aflegt, de snelheid en het relatief kleine aantal passagiers op het grote schip. Ook reizen met het vliegtuig is niet erg milieuvriendelijk. Een vliegreis belast het milieu zelfs 15 keer zwaarder dan een reis met de bus of trein. Vlieg je een korte afstand binnen Europa? Een vliegtuig verbruikt het meeste kerosine tijdens het opstijgen en landen, waardoor het milieuvriendelijker is om te kiezen voor een long-haul vlucht.

 

 

Touringcar meest milieubewust

Wist je dat het reizen met de touringcar zorgt voor de minste milieuvervuiling? Dit komt voornamelijk door de hoge bezetting, waardoor de milieuvervuiling per reiziger aanzienlijk lager is. Daarnaast zijn de motoren van bussen tegenwoordig sterk verbeterd, waardoor nieuwe bussen steeds schoner en zuiniger zijn. Ga je op vakantie met de hele familie? Organiseren Opa & Oma een reis met ouders, kinderen en kleinkinderen? Huur je touringcar en ga milieubewust op vakantie. De bus is een ideaal vervoersmiddel voor deze zogenaamde 3 Generatie vakantie. De huidige trend in vakanties voor de hele familie. En omdat je je eigen chauffeur hebt bepaal je ook zelf de stops onderweg.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.