Nederlanders niet vies van een spelletje op vakantie

Nederlanders spelen veelvuldig spelletjes als zij vakantie vieren op een bungalowpark. Dit blijkt uit het jaarlijkse Gezelligheidsonderzoek dat Bungalowparkoverzicht uitvoerde onder 400 Nederlanders. Hen werd gevraagd naar hun (winterse) activiteiten op vakantieparken, waaronder het spelen van een spelletje.

Zowel kaartspellen als bordspellen populair

Van de ondervraagde Nederlanders geeft 56 procent aan het liefst een leuk kaartspel te spelen, zoals Klaverjassen. Andere spellen die door Nederlanders wel eens gespeeld worden op vakantieparken zijn de bordspellen Monopoly (49,1%) en Levensweg (19%).

 

 

Het aantal Nederlanders dat spelletjes speelt hangt deels af van het seizoen. 58,9 procent van de Nederlanders speelt het liefst het hele jaar spelletjes, maar 34,2 procent geeft aan enkel in de winter spelletjes te spelen. In de zomer geven zij de voorkeur aan activiteiten buitenshuis.

 

 

Lekker bij de open haard of op het terras

Grote kans dat het spelen van een spelletje plaatsvindt in een tot de verbeelding sprekende setting. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat Nederlanders willen beschikken over een open haard en een terras bij de huisjes. Gevraagd naar de belangrijkste faciliteiten van een vakantiehuisje, wordt de aanwezigheid van een open haard en een terras het vaakst genoemd als de belangrijkste reden om wel of niet een huisje te boeken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.