Afdalingen tijdens zonsopgang en ijsconcerten in het sneeuwlandschap van Trentino

Terwijl de meeste wintersporters nog op één oor liggen, kunnen vroege vogels in Trentino al bij de eerste zonnestralen de berg afdalen. Van 26 december t/m 16 maart krijgen skiërs ’s morgens vroeg toegang tot de pistes om de eerste sporen te maken op de nog ongerepte hellingen. Na een dag op de latten nog niet moe? Dan kunnen wintersporters genieten van een ijsconcert op maar liefst 2.600 meter hoogte.

Trentino Ski Sunrise: 26 december t/m 16 maart

In verschillende skioorden in Trentino openen skiliften voor dag en dauw om skiërs mee de bergen op te nemen. De dag begint in een berghut met een uitgebreid ontbijt met lokale specialiteiten en een goede kop Italiaanse cappuccino. Daarna dalen zij de stille en lege pistes af. Met het gouden ochtendlicht op het witte berglandschap is dit een onvergetelijke ski-ervaring.

 

 

De liften zijn niet zoals in voorgaande jaren alleen op zaterdag vroeg open; vanaf dit jaar zijn er Ski Sunrise tochten mogelijk van woensdag tot en met zaterdag. Ook vroege vogels die hun ski’s liever thuislaten zijn van harte welkom. Na het ontbijt kunnen zij onder begeleiding van een gids genieten van een prachtige wandeling door het vroege winterwonderland.

IJsconcerten in Val di Sole

Op de Presena gletsjer in Val di Sole is een iglo omgetoverd tot concertzaal, welke plaats biedt aan zo’n 200 gasten. Op donderdagen en zaterdagen van januari tot en met maart genieten wintersporters hier van allerlei concerten, variërend van pop tot rock en jazz. De muzikanten spelen zelfs op muziekinstrumenten gemaakt van ijs. Voor of na de concerten kunnen bezoekers een kijkje nemen in het ijslab, waar de instrumenten gemaakt worden door de Amerikaanse artiest Tim Linhart. Bezoekers kunnen genieten van zowel nationale als internationaal befaamde artiesten. Op 5 januari speelt bijvoorbeeld Bastard Sons uit Trentino, op 2 februari kan men genieten van een optreden van Cristina Donà en op 2 maart van de Braziliaanse componist en gitaarspeler Roberto Taufic; om maar een greep uit de vele optredens te nemen. 

 

 

Het Ice Music Festival wordt op zaterdag 30 maart afgesloten met een Ice Music Party, met een optreden van de beroemde Italiaanse muzikant Giovanni Sollima.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.