Een boordevol programma tijdens Wintertijd Heerlen!

Zoals u wellicht via diverse media hebt vernomen, vindt van 13 december 2018 tot en met 6 januari 2019 Wintertijd Heerlen plaats in het centrum van Heerlen: ‘Hét nieuwe winterevenement van regio Parkstad’. Om ervoor te zorgen dat iedere dag iets te zien, te doen en te beleven is, zijn er diverse programma’s naast elkaar ontwikkelt boordevol demonstraties, muziek, entertainment en activiteiten. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat er dagelijks voor jong & oud aantrekkelijke programmaonderdelen en activiteiten plaatsvinden.

Ten eerste vinden er op en rondom de schaats- en glijbaan diverse schaats gerelateerde activiteiten plaats. In het openingsweekend kun je onder andere genieten van een kunstschaatsshow van kunstschaatsclub Artistic en beleef je een spectaculaire demo van de professionele ijshockeyers van Microz Eaters Limburg. De schaatsbaan wordt ook ingezet om schoolschaatsen te realiseren. In de tweede week van Wintertijd Heerlen maken circa 2000 kinderen op een aantrekkelijke manier kennis met de sport schaatsen, het belang van sport & beweging en de stad Heerlen in het algemeen. Ook wordt er in samenwerking met Samen Parkstad op verschillende dagen een curlingcompetitie georganiseerd waarvan de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. Daarnaast wordt de schaatsbaan ingezet voor activiteiten als discoschaatsen, oudjaarsschaatsen, polonaise schaatsen en worden er diverse clinics verzorgd door de jeugd van VJB Smoke Eaters uit Geleen.

 

 

Ten tweede kan men een volle programmering verwachten in het wintercafé. Naast het creëren van een aangename plek om onder het genot van een hapje en een drankje alle schaats- en glijtaferelen te bewonderen, wordt deze locatie ook ingezet voor diverse activiteiten en programmaonderdelen. Vrijwel iedere avond wordt gezorgd voor muzikale invulling in diverse genres en stijlen. Zo zorgt bijvoorbeeld Tonca voor een complete feestavond, verzorgt D.E.M. een avond met een ‘rocktintje’, wordt er een après-ski party georganiseerd met DJ Rooy, een nieuwjaarsborrel met Wim Frijns en Lex Nelissen en dient het wintercafé als ‘carnavalskroeg’ rondom de proclamatie van de nieuwe prins van H.V.V. De Winkbülle. Naast muzikale programmering kan men hier ook actief deelnemen aan activiteiten. Van een workshop kerststuk maken tot een kerstbingo en van de kerstman ontmoeten tot een reis-inspiratie-beurs. Werkelijk alles komt aan bod.

De bongerd wordt dit jaar ingericht als een idyllisch winterpark. In de twee grote aan elkaar gekoppelde tipitenten worden van donderdag tot en met zondag ‘De winteravond van Lex’ georganiseerd. Bandjes en artiesten in verschillende genres betreden hier het podium om bezoekers een onbezorgde avond uit te bezorgen. De Rolling Beatles, Max Skavelaar, Dr. Funk & Mr. Soul, Monty’s Revenge en vele anderen passeren de revue. Daarnaast wordt de Bongerd overdag ingericht met diverse akoestische muziekoptredens, dansvoorstellingen en activiteiten als koekjes bakken, een salsa workshop en veel meer!

 

 

Tot slot is er ook een programma ontwikkelt dat verder reikt dan ‘de twee pleinen’. In samenwerking met diverse (horeca)ondernemers uit de binnenstad is er een extern programma georganiseerd. Zo kan men bijvoorbeeld de kerststal in de Pancratiuskerk bekijken, zijn er diverse muzikale optredens bij De Tapperij en café Bluff en zijn er verschillende voorstellingen in het Parkstad Limburg Theater. Samengevat is er tijdens Wintertijd Heerlen voor iedereen van alles te zien, te doen en te beleven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.