Deliveroo stelt smartphonehouders beschikbaar aan bezorgers

Deliveroo heeft sinds afgelopen oktober al 213 smartphonehouders beschikbaar gesteld aan de bezorgers waar ze mee samenwerkt. Hiermee kunnen bezorgers alvast voldoen aan het voorgenomen besluit van minister Van Nieuwenhuizen (I&W) om handheld telefoongebruik tijdens het fietsen vanaf juli 2019 te verbieden. Deze inzet is onderdeel van het strategisch plan verkeersveiligheid, dat donderdag in de Tweede Kamer wordt besproken.

Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland: “De smartphone is een onmisbare schakel in onze dienstverlening. Smartphonegebruik mag echter geen gevolgen hebben voor de veiligheid van de bezorgers waar wij mee samenwerken. Wij staan dan ook volledig achter de plannen van de minister om afleiding in het verkeer tegen te gaan. Wij willen met het beschikbaar stellen van de smartphonehouders bijdragen aan de veiligheid van bezorgers en die van medeweggebruikers”.

 

 

De Fietsersbond onderschrijft de versterkte aanpak van verkeersveiligheid. Saskia Kruit, directeur van de Fietsersbond: “De Fietsersbond kijkt met haar duizenden vrijwilligers in heel Nederland onder meer naar de veiligheid van de wegen. Daarnaast is het gedrag van fietsers zelf ook belangrijk voor de veiligheid van alle weggebruikers. Daarom juichen wij de plannen van de minister toe, die ervoor zorgen dat iedereen met twee handen aan het stuur gaat fietsen. Ook zijn we enthousiast dat Deliveroo telefoonhouders biedt aan bezorgers, zodat zij nu al aan het aankomende wettelijke verbod kunnen voldoen. Met de telefoonhouders kunnen zij hun smartphone op een veilige manier gebruiken bij hun werk op de fiets.”

Donderdag Kamerdebat

Met het strategisch plan verkeersveiligheid heeft minister Van Nieuwenhuizen ambitieuze plannen gepresenteerd om het aantal verkeersslachtoffers in 2020 naar nul te brengen. Met betrekking tot de fietsers stelt zij onder meer voor om bredere fietspaden aan te leggen en wijst zij op het voorgenomen totaalverbod van handheld gebruik van smartphones in het verkeer. Sinds afgelopen oktober biedt Deliveroo telefoonhouders voor de fiets met 100% korting aan alle bezorgers zodat zij alvast kunnen voldoen aan dit voorgenomen verbod. Donderdag gaat de Tweede Kamer in debat met de minister over de gepresenteerde plannen.

 

 

Verbeteren verkeersvaardigheid en veiligheid bezorgers

Alle bezorgers krijgen informatie over de voedsel- en warenwet en de verkeersveiligheid wanneer zij starten met hun bijbaan bij Deliveroo. Naast het aanbieden van smartphonehouders gaat Deliveroo ook extra tips formuleren die de verkeersvaardigheid en veiligheid van bezorgers verbeteren. Daar wordt meer specifieke informatie over verkeersvaardigheid aan toegevoegd, over het werken als bezorger in het drukke Nederlandse verkeer. Bijvoorbeeld over specifieke fietsomstandigheden in de steden en waar een bezorger zijn fiets het beste neer kan zetten als hij wacht bij een restaurant.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.