Aangeboden: seizoensjob met benefits!

Animatiewerk op een camping in Frankrijk, is dat geen leuke zomerbaan voor jouw zoon of dochter? De Franse organisatie Toukaï komt op 10 en 11 januari 2019 naar Haarlem om Nederlandse jongeren te werven voor een gratis opleiding tot animator of animatrice.

Animatieopleiding met werkgarantie voor enthousiaste jongeren

De jonge organisatie Toukaï wil haar team van animatiemedewerkers uitbreiden met Nederlandse jongeren. Tijdens een leer- en werktraject van 8 maanden leidt dit bedrijf je op tot professioneel animator en draai je meteen een seizoen mee tegen betaling. Myrthe sprak met Antoine Deit, directeur van Toukaï, om meer te horen over deze opleiding en de benefits van animatiewerk.

Kunt u wat vertellen over uw organisatie Toukaï?

“Toukaï bestaat sinds 2014. We zijn een bedrijf dat de animatie voor campings en vakantieparken regelt. We stellen teams van animatoren samen, leiden hen op en zorgen voor de administratie, zoals het betalen van het salaris aan de animatoren. We werken samen met Yelloh Village, dat all-inclusive vakantieparken en campings in heel Frankrijk beheert.”

 

 

Waarom bent u op zoek naar Nederlandse animators en animatrices?

“Campings en vakantieparken willen dat al hun gasten zich prettig voelen en zoeken daarom professionele animatiemedewerkers die veel talen spreken. Wij spelen in op deze behoefte door het werven van meertalige animators en we leiden hen zelf op in ons eigen opleidingsprogramma.”

Hoe ziet uw opleidingsprogramma eruit?

“Onze opleiding duurt in totaal 8 maanden. Deelnemers krijgen tijdens de opleiding een vergoeding en verblijf is gratis. Het eerste deel is van februari tot begin april. Je wordt in 2 maanden klaargestoomd voor het vakantieseizoen, zodat je in april meteen aan de slag kunt op een Franse camping. Tijdens het seizoen werk je op contract en kun je dus lekker bijverdienen. Na het seizoen volg je nog drie weken opleiding en stel je een dossier samen, met een verslag en beeldmateriaal van je werkzaamheden tijdens het seizoen. Dit dossier presenteer je aan een jury, en als alles goed gaat behaal je daarna je animatordiploma, het AATL.”

Wat is er leuk aan animatiewerk?

“Het diploma dat je bij ons haalt is een door de Franse staat erkend diploma (mbo niveau 4). Een groot voordeel is dat als de animators het jaar na hun opleiding weer bij ons komen werken, ze met hun diploma op zak direct aan de slag kunnen. Zo bouwen we een netwerk van professionele Nederlandse animators op. Het diploma is ook een goede opstap naar een baan in de Franse toeristische sector. Je kunt in je tweede seizoen vaak al doorgroeien, bijvoorbeeld met werk bij de receptie of een leidinggevende functie binnen het animatieteam. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden!”

Wat leer je tijdens de opleiding?

“We leren onze animators de belangrijkste zaken om zo snel mogelijk zelfstandig te kunnen werken. We focussen op multi-inzetbaarheid. Zo moet je als animator soms ’s ochtends knutselen tijdens de miniclub, ’s middags een Zumba-les geven en ’s avonds de karaokeshow presenteren. Je werkt in een team met gediplomeerde sportinstructeurs en animatoren, dus je krijgt voldoende begeleiding. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is risicopreventie, zodat alles zo veilig mogelijk verloopt. Tijdens het knutselen goed op de scharen letten, bijvoorbeeld. Ook leer je via de microfoon praten in meerdere talen, wat van pas komt als je moet omroepen of presenteren.”

Wat is de belangrijkste eigenschap die je moet bezitten als animator ?

“Wij vinden het erg belangrijk dat onze animators een goede houding hebben en zich bewust zijn van hun positie. Ze zijn het visitekaartje van het de camping! Ze moeten contact onderhouden met zowel het management van de camping als met de vakantiegangers. We trainen ze daarom in het aannemen van een professionele houding. We letten daar ook op tijdens de sollicitaties. Want een sporttoernooi organiseren kun je best leren, maar beleefd zijn is een stuk lastiger om iemand bij te brengen.”

Waar letten jullie nog meer op bij de sollicitaties?

“Iedereen vanaf 18 jaar mag zich aanmelden. Je moet van februari tot oktober 2019 beschikbaar zijn, zodat je de opleiding volledig kunt volgen. We zoeken ongeveer 10 animators. We vragen een goede beheersing van de Engelse taal, zodat je makkelijk contact kunt maken met de Franse animators, die ook allemaal Engels spreken. Het is niet verplicht om al Frans te spreken, maar wel een pré. Je kunt ter plaatse je Frans ontwikkelen, omdat je al vanaf het begin ondergedompeld wordt in de Franse taal en cultuur. Je verblijft op de camping in een accommodatie samen met een Fransman of Française. Zo kun je echt stappen maken in het leren van de Franse taal!”

Moet je al ervaring hebben?

“Het is een voordeel als je al met kinderen of op een camping gewerkt hebt. Maar geen of weinig ervaring is geen probleem, als je maar nieuwsgierig, enthousiast en gemotiveerd bent om nieuwe ervaringen op te doen en bijzondere herinneringen te maken!”

 

 

SOLLICITATIERONDES op 10 & 11 januari 2019 in Haarlem

Op 10 en 11 januari houdt Toukaï sollicitaties op het kantoor van frankrijk.nl, tegenover het treinstation van Haarlem. Heb je interesse of een vraag? Neem dan contact op met Tyrza van Kampen, de Nederlandse leidinggevende van Toukaï via tyrza@toukai.fr. Hier vind je de vacature van Toukaï.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.