Kerstmarkt Erfurt in Thüringen gekozen tot beste van Duitsland

De beste Duitse kerstmarkt ligt in de hoofdstad Erfurt van de deelregio Thüringen in het hart van Duitsland. Dit kwam naar voren in een online stemming op de site van de organisatie ‘European Best Destinations’

Meer dan 200.000 wereldwijde bezoekers van de website europeanbestdestinations. namen deel in een stemming waarbij gekozen kon worden welke stad in Europa de beste kerstmarkt heeft. De kerstmarkt van Erfurt stond op de vijfde plaats bij de beste kerstmarkten van Europa en daarmee de nummer 1 van alle geselecteerde markten in Duitsland. Volgens de deelnemers aan de enquête zijn alleen de kerstmarkten in Wenen, Straatsburg, Boedapest en Tallinn mooier dan de markt in Erfurt.

 

 

De kerstmarkt van Erfurt trekt jaarlijks meer dan 1,8 miljoen bezoekers. Zij worden vooral betoverd door de adembenemende achtergrond van de Mariendom en de Severikerk, evenals de omringende middeleeuwse oude binnenstad. Meer dan 200 stands bieden culinaire en ambachtelijke producten uit alle regio’s van Thüringen. Bijvoorbeeld XXL Thüringer Rostbratwurst, kerstboomversieringen uit Lauscha en tientallen smaken glühwein.

 

 

De leukste hotspots in Duitsland in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Kerstvakantie in Thüringen

Thüringen is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. De relatief korte reisafstand, zes uur met auto of trein vanaf Utrecht, maakt het mogelijk om voor een lang weekend of midweek naar de regio tijdens de kerstperiode af te reizen. In deze periode zijn er ook veel mogelijkheden voor langlaufen, skiën en snowboarden. Naast de grote kerstmarkt in Erfurt zijn er nog vele andere sfeervolle kerstmarkten in de grote en kleine plaatsen te vinden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.