De beste soundtracks bij beroemde kunstwerken live in Paradiso tijdens finale Art Rocks

Hoe rock ’n roll is een Rothko? Of een Van Gogh? Bijna 200 muziekacts maakten voor muziekcompetitie Art Rocks een soundtrack bij een bekend kunstwerk. Na spannende voorrondes in zeven musea spelen op 23 januari 2019 de acht finalisten hun soundtrack live in poptempel Paradiso. De muziek varieert van rock en pop tot elektronica. Ook zijn er gastoptredens van Art Rocks-ambassadrices Blaudzun en Yung Nnelg.

De finalisten zijn: Colin Mooijman met band, Sofia Dragt, Jezekiah, PsySo, Teddy Mac, KUZKO, Tricycle en Romy en Daan. Bijna 200 artiesten en bands lieten zich inspireren door een kunstwerk en stuurden een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. De vakjury en het publiek selecteerden de beste 56 acts voor de halve finales in Museum Boijmans Van Beuningen, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Centraal Museum, Bonnefantenmuseum en Museum Prinsenhof Delft.

 

 

Het publiek genoot van de intieme optredens tussen schilderijen, sculpturen en kunstinstallaties. Uit deze spannende museumrondes won per museum één act een plek in de finale. Ook won elke finalist een professionele videoclip. De act Tricycle kreeg een finaleticket door publieksstemmen. Op woensdag 23 januari strijden de acht finalisten om de hoofdprijs van € 1000 en spelen ze in de poptempel hun soundtrack live bij een geanimeerde versie van hun favoriete kunstwerk.

 

 

Finale Art Rocks 2018

Wanneer: woensdag 23 januari 2019, 19.00 – 23.00 uur
Waar: Paradiso (Grote Zaal), Amsterdam
Finalisten: Colin Mooijman met band, Sofia Dragt, Jezekiah, PsySo, Teddy Mac, KUZKO, Tricycle en Romy & Daan
Special guests: Blaudzun, Yung Nnelg
Entree: € 10 (CJP €7,50)

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.