Kunsthal winnaar &Award

Kunsthal Rotterdam heeft maandag 10 december de &Award 2018 gewonnen voor het project All you can Art, een samenwerking tussen Kunsthal en Instituto Buena Bista uit Curaçao. De &Award is een prijs voor een organisatie die met succes stappen heeft gezet om de culturele en creatieve sector inclusiever te maken. Aan de &Award is een geldprijs van 25.000 euro verbonden.

Juryvoorzitter Noraly Beyer lichtte de keuze kort toe: ‘ Bij All you can Art krijgt iedereen de kans om mee te doen, samen kunst te maken, te leren en te ontdekken. Met activiteiten zoals een Summerschool, tentoonstellingen, externe ateliers, denktanks en de wijken ingaan maakt de Kunsthal een enorme impact. En pakt hiermee op briljante wijze haar maatschappelijke rol op het gebied van diversiteit én inclusie’.

 

 

Andere genomineerden waren het Van Gogh Museum en Orakter ism het Bijlmer Parktheater. De jury van de award bestaat uit Noraly Beyer (voorzitter), Raja Felgata, Arno Peperkoorn, Rocky Tuhuteru en Emilio de Haan.

De &Award wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds, Nederlands Filmfonds, het Nederlands Letterenfonds, VSB Fonds en het ministerie van OCW.

 

 

De uitreiking vond plaats tijdens de eerste editie van de conferentie Beeld&Storm. Een dag waar vertegenwoordigers uit de culturele en creatieve sector met elkaar spraken over de stappen die er nodig zijn om de sector een afspiegeling te laten zijn de samenleving. Beeld&Storm is een initiatief van het LKCA en het Actieplan Cultuur en Creatief Inclusief van de Federatie Cultuur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.