Universiteit van Amsterdam wint 150.000 euro

Vandaag maakt Booking.com, een van ‘s werelds grootste digitale reisplatforms en leider in digitale technologie, de winnaars bekend van de tweede ronde van het Booking Cares Fund 2018. De prijzen, die in 2018 in totaal meer dan €2 miljoen bedragen, worden gebruikt om non-profit projecten in duurzaam toerisme te belonen en nieuwe en originele oplossingen te stimuleren om de wereldwijde reisindustrie opnieuw vorm te geven.

Uit de inschrijvingen voor de eerste ronde zijn dertien teams van over de hele wereld, verantwoordelijk voor veelbelovende duurzaam-toerismeprojecten, begin december uitgenodigd op het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam. Daar volgden zij een intensieve week gevuld met workshops en deskundige mentorsessies om hun financieringsvoorstellen verder uit te werken.

Hernieuwbare vliegtuigbrandstof

Het uiteindelijke projectontwerp van het UvA-team, getiteld ‘Hernieuwbare vliegtuigbrandstof uit organisch afval’, ontvangt een prijs van €150.000 om een proces te ontwikkelen voor de productie van duurzame biojetbrandstof (SBJF) uit voedsel en organisch afval. Dit onderzoek naar het productieproces van vliegtuigbrandstof uit organisch afval, heeft de potentie om de hele wereldwijde vliegtuigbrandstofindustrie te veranderen.

 

 

“Gedurende 2018 hadden we het voorrecht een uiteenlopende reeks van non-profitprojecten te financieren die op een innovatieve manier technologie gebruiken om lokale gemeenschappen te helpen en de reisindustrie duurzamer te maken”, aldus Marianne Gybels, Hoofd MVO bij Booking.com. “Samen met de start-ups die wij met ons Booster-programma ondersteunen, en met lokale overheden en non-profitorganisaties waarmee we voor onze Cares Labs werken, bouwen we een sterk netwerk van gelijkgestemde changemakers en ondernemers die dezelfde passie en visie hebben als wij: bijdragen aan een goede, gezonde toekomst voor bestemmingen over de hele wereld. Hoewel dit project voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof zich nog in de kinderschoenen bevindt, heeft het de potentie om de hele luchtvaartindustrie te revolutioneren als het team de oplossing weet op te schalen.”

“Wij zijn blij dat we dit fantastische project voor het maken van vliegtuigbrandstof uit organisch afval kunnen voortzetten dankzij de steun van het Booking Cares Fund. Het was een geweldige ervaring om deel te nemen aan dit programma en meer te weten te komen over andere duurzaamheidsinitiatieven, evenals de vrijwilligersactiviteiten van Booking.com“, aldus Dr. Shiju Raveendran, Associate Professor bij de Universiteit van Amsterdam. Researcher en Consultant Sarah Wilkin zegt daarover: “De toekenning van deze subsidie betekent dat we ons via dit project volledig kunnen inzetten voor het bevorderen van innovatie in emissiereductie in de energie-, brandstof- en afvalsector en nog veel meer. Het betekent ook dat we samen met Booking.com en het team van Booking Cares een bijdrage kunnen leveren aan het bevorderen van de circulaire economie en meer duurzaam toerisme. ”

De andere organisaties en projecten die in de tweede ronde van Booking Cares Fund 2018 worden gefinancierd zijn:

  • Better Environmentally Sound Transportation €100.000
  • The Polar Citizen Science Collective €170.000
  • SOZIALHELDEN €200.000
  • Mango Tree €200.000
  • Masungi Georeserve €80.000
  • Archipelagos Institute of Marine Conservation €180.000

Zij volgen The Jordan Trail Association, de Oceanic Society (Blue Habits project), het European Network for Accessible Tourism (Rare & Roll project), Hostelling International USA (The Million Gallon Challenge) en Khwela Tourism Stars, die tijdens de eerste ronde in mei dit jaar prijzen hebben gewonnen.

 

 

Bij het helpen om reizigers de wereld te laten ontdekken en te ervaren op meer dan 144.000 unieke bestemmingen ter wereld, probeert Booking.com ook bij te dragen aan de gezondheid van deze bestemmingen, zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van deze plekken. Het doel van het Booking Cares Fund is deze visie te ondersteunen en non-profitprojecten in duurzaam toerisme te ondersteunen, om zo lokale gemeenschappen te versterken, lokale cultuur te behouden en te promoten, toerisme gelijkmatig te spreiden en de natuur te beschermen.

In combinatie met het Booking Booster Program en de Booking Cares Labs, is het Booking Cares Fund een initiatief naast het interne vrijwilligersprogramma van Booking.com. Binnen dit programma werken medewerkers al jaren samen met lokale organisaties aan projecten die bestemmingen wereldwijd helpen verbeteren. Deze initiatieven zijn gestart vanuit de wens van Booking.com een positieve invloed uit te oefenen op de internationale toerismebranche. Ga voor meer informatie over de komende programma’s en mogelijkheden naar de website van Booking Cares.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.