Ontwerp nu je eigen fietshelm online!

Na jaren van ontwikkeling in software, printtechnologie en productie is Safeways de eerste helmmaker in de wereld die dit unieke ontwrichtende concept aanbiedt. Tot nu toe was het niet mogelijk om een eigen ontworpen helm online te maken en als enkel stuk te bestellen. Het was alleen mogelijk om een bestaande helm te personaliseren door middel van airbrush of stickers.

De Safeways helmen zijn aan de binnenkant bedrukt en daarom beschermd tegen beschadiging. De online configurator maakt het mogelijk om elke afzonderlijke helm van een individueel ontwerp te voorzien.

Technisch hoogstandje

Robert Dam, CEO van Safeways Helmets, legt uit waarom het zo ingewikkeld is. “Het online ontwerpen van een t-shirt is vandaag de dag heel normaal. Je ontwerpt in 2D en het bedrukken van het shirt is in 2D. Het probleem dat wij hebben aangepakt, is dat onze geavanceerde software in staat is om het 2D-ontwerp om te zetten naar een bolvorm in 3D. Wij drukken als het ware de ontwerpen al voor het bedrukken in elkaar, zodat deze tijdens de produktie straffeloos kunnen worden opgerekt. Onze software weet precies welke conversie nodig is op duizenden coördinaten, om uiteindelijk een helm te krijgen met het ontwerp, zoals oorspronkelijk is gemaakt. ”

 

 

Het resultaat is verbluffend

Safeways biedt zes verschillende modellen van hoge kwaliteit helmen voor fietsen, paardrijden en schaatsen met bewezen pasvorm en comfort. De helmen zijn gemaakt in Duitsland. De Safeways-website toont tientallen unieke ontwerpen en reeds geproduceerde helmen. De resultaten zijn geweldig. Safeways heeft de eerste honderden helmen met succes voltooid en is nu klaar om te starten met de propositie in 3 opties:

  • Ontwerp en style je helm helemaal opnieuw
  • Personaliseer en pas een unieke reeds ontworpen helm aan, of
  • Bestel een reeds ontworpen helm.

 

 

Kickstarter-campagne

De wereldwijde introductie van design-your-helmet begint met een Kickstarter-campagne. De reden is dat Safeways ook een ski- en snowboardhelm wil aanbieden, die zelf kan worden ontworpen. “Daarom hebben we een kickstart nodig, een boost om bestellingen te ontvangen”, zegt Robert Dam.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.