2018 recordjaar voor Thalys

Na een recordjaar op al haar routes staat Thalys op het punt om de 7,5 miljoen reizigers, sinds januari, te overschrijden. Bovendien staan er in 2019 ook nog nieuwe verbindingen en een gloednieuw design op het op het programma voor de rode hogesnelheidstreinen.

Tegen het einde van een uitzonderlijk dynamisch jaar verwacht Thalys een toename van het verkeer op haar volledige netwerk met meer dan 5%, ten opzichte van begin 2018. Dit blijkt uit het volgende:

  • De Nederlandse route bleek dit jaar een belangrijke driver voor Europese handel met een toename van het vervoer met + 6%.
  • Ook de andere Thalysroutes Brussel-Parijs en de Duitse route presteerden goed.

 

Lees ook dit artikel: Door dit filmpje van Thalys wil jij zeker naar Brussel toe!

 

2019: nieuwe verbindingen en nieuw design

‘’Onze ambitieuze aanpak om de Europese mobiliteit te stimuleren werpt zijn vruchten af en de vele projecten die we voorbereiden voor volgend jaar zullen deze beweging verder versterken’’, legt Agnès Ogier, CEO van Thalys, uit. ‘’Het is de kern van onze missie om een groeiend aantal Europeanen en internationale reizigers de kans te geven zich gemakkelijk te verplaatsen binnen deze regio.’’ Met deze missie in het achterhoofd, zullen in 2019 een aantal belangrijke stappen worden gezet:

Nieuwe verbindingen

Amsterdam/ Schiphol/ Rotterdam/ Antwerpen/ Brussel/ Roissy-Charles de Gaulle/ Marne-la-vallée, Start van de verkoop op dinsdag 18 december / eerste ritten op 31 maart.

Capaciteitsverhoging

+ 8% op de Nederlandse route

 

 

Lancering van de eerste treinen met een nieuw design in de herfst van 2019. Een ambitieus renovatieprogramma voor de treinstellen, onder leiding van de Belgische ontwerper Axel Enthoven in samenwerking met de Franse designer matali crasset.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.