Dit zijn de trends van het winterseizoen in Frankrijk

Deze winter proberen de 350 Franse wintersportplaatsen elkaar te overtreffen met de meest leuke evenementen. Check ze hier!

Nieuwe ervaringen

Nieuwe pistes, nieuwe culinaire ervaringen, een nieuw festival… De winter heeft heel wat nieuws in petto. Boven aan het lijstje: de komst van de eerste wintereditie van Tomorrowland naar Alpe d’Huez. Wanneer: 9-16 maart. Fonduen op hoogte? Dan moet je in Vaujany zijn voor een fondueavond in de Enversin-telecabine. In Gérardmer zoeken we ook de hogere sferen op met de helikoptervluchten van de firma Hélimouv. De perfecte gelegenheid om het prachtige landschap van de Hoge Vogezen te bewonderen.

Tot slot laten we de temperatuur een paar graden zakken in het cryotherapiecentrum GoCryoin Serre Chevalier. Op het programma: gedurende 3 minuten worden ondergedompeld in een temperatuur van – 100° in een koelcel. Ideaal om je spieren te helpen herstellen van een zware training.

 

 

Verassende accomodaties

Van een vijfsterrenchalet tot een gezellige herberg, de mogelijkheden in de bergen zijn eindeloos. Een van de grote nieuwkomers deze winter is Le Refuge de Solaise, een gloednieuw hotel op de gelijknamige bergtop in Val d’Isère. Met zijn ligging op 2.551 meter hoogte is dit het hoogst gelegen hotel van Frankrijk. We blijven in het topsegment met de komst van de twee chalets Pure White en Pure Black in Saint-Martin-de-Belleville. Beide chalets hebben 5 kamers en een binnenzwembad en bieden een spectaculair uitzicht op de vallei van Belleville.

Zin in een luxueuze, maar toch knusse ervaring? Ontdek dan het weelderige Chalet Sapphirein in Morzine. In deze chalet, met een oppervlakte van 700 m², een privéspa en een paradijselijk terras, kunnen tot 12 gasten verblijven. Voor een budgetvriendelijkere optie kan je terecht in de nieuwe herberg People Hostel in de wintersportplaats Les Deux Alpes. Je verblijft er al vanaf 19 euro per nacht. Of je nu kiest voor een slaapzaal of een privékamer, je bent zeker van een goed humeur en gedeeld plezier!

Proef de bergen

Kaasfondue, gratin de crozets, Tomme de Savoie… In de bergen valt er nog heel wat ander lekkers te ontdekken. Heerlijke tapas, ambachtelijke bieren en zelfgemaakte rum in L’Optraken in Le Grand-Bornand, moleculaire driesterrenkeuken in La Maison des Bois in het dorpje Manigod, huisgemaakte broodjes en allerlei zoetigheden (waaronder de traditionele pannenkoeken met kruidkoek) in Le Pain des Pistes in Risoul… Voor ieder wat wils dus!

 

 

Verbeteringen in de skigebieden

Niet te missen: de mogelijkheid om voor de eerste keer op de Mont Valaisan, in La Rosière, te skiën, dankzij twee splinternieuwe supersnelle stoeltjesliften. Maar er is nog meer: vijf nieuwe rode pistes en gemarkeerde off-piste zones voor de doorgewinterde skiër.

En ook niet te vergeten: de komst van nieuwe skiliften in Serre Chevalier, Les Orres en Châtel, een zwarte piste in Val Thorens (Boismint), een volledig nieuwe familiepiste in La Clusaz en pendelbussen tussen de wintersportplaatsen in de Haute Maurienne Vanoise voor de perfecte verbinding.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.