Vier oud en nieuw in een van deze 5 schitterende steden

Ben je nog op zoek naar een speciale manier om 2019 in te luiden? En heb je zin om er even tussenuit te gaan? Ga dan op vakantie met oud en nieuw! Of je het nieuwe jaar nou in wil gaan met je geliefde, familie, vrienden, of juist met onbekenden: vier het dit keer buiten onze landsgrenzen. Geniet van de glamour in Londen, zoek de warmte op in Marrakech of vier ‘Hogmanay’ in Schotland. Booking.com selecteerde vijf schitterende steden waar jij 2019 wil beginnen.

Londen, Engeland

Breng de feestdagen dit jaar vol glitter en glamour door in Londen en proost op het nieuwe jaar met onze Britse buren. Maak je reis af met een kerstshow op West End, bezoek het Winter Wonderland in Hyde Park en ga een dagje shoppen tijdens de grote ‘January sales’. Mis ook zeker niet de vuurwerkshow om twaalf uur! Een aanrader is om dit te doen vanaf een City Cruise op de Thames, wat een adembenemend uitzicht op het prachtige schouwspel biedt. Dit kan allemaal op slechts een half uurtje vliegen vanaf Nederland.

De feestdagen krijgen nog meer glans met een verblijf in het ‘House of Sparkle’, een herenhuis in Londen van 185 m² dat van onder tot boven bedekt is met glitter, pailletten en bling. De boekingsperiode is ondertussen gesloten en de reizigers die een nacht in deze speciale bestemming hebben kunnen boeken zijn geselecteerd. Ben je niet één van de gelukkigen maar wil je toch wat extra bling aan je volgende vakantie toevoegen? Booking.com zocht nog vier ultieme plekken uit om te genieten van vuurwerk, champagne en een goede feestsfeer.

Marrakech, Marokko

Ontsnap de kou en reis af naar Marrakech, waar de gemiddelde temperatuur in december rond een heerlijke 19 graden ligt. Zwerf rond in de ontelbare steegjes van de medina, waar je de kleurrijke souks ontdekt die van alles verkopen; van traditionele stoffen tot prachtige potten, handgemaakte sieraden en specerijen. Bewonder de majestueuze paleizen van de stad, zoals het Bahiapaleis, of wandel op je gemak door de exotische Majorelletuin.

 

 

Accommodatietip: Riad Melhoun & Spa bevindt zich in hartje Marrakech en biedt schitterend uitzicht over de medina. De riad ligt op een korte wandeling van het El-Badipaleis en het Bahiapaleis, beide zijn echte must-sees. Raak geïnspireerd door de traditionele Marokkaanse decoraties, proef de authentieke Marokkaanse keuken en bezoek net als de locals een hammam.

New York, VS

Wat je ook zoekt voor nieuwjaarsnacht, de ‘city that never sleeps’ heeft het voor je. Bezoek de top van het Rockefeller Center voor een romantisch uitzicht op de stad en ga daarna eten in een van de vele culinaire restaurants in en rondom het centrum. Luid je liever het nieuwe jaar in met uitzicht op de beroemde skyline? Vier dan het begin van 2019 aan boord van een van de vele nieuwjaarscruises die de stad te bieden heeft. Het kan ook eenvoudiger, maar net zo mooi, op een van de meest romantische locaties van de stad: Central Park. Neem je geliefde mee naar de Wollman Rink, de bekende schaatsbaan midden in het park.

Accommodatietip: AKA Times Square is een strak aparthotel op steenworp afstand van het Rockefeller Center. De complete keukens en gescheiden woonkamers worden erg gewaardeerd door gasten. Er is ook een massageservice en een kinderoppas, dus wie samen een romantische avond zonder de kinderen wil doorbrengen, zit hier goed. Reizigers van Booking.com bevelen New York het meest aan voor shoppen, sightseeing en stadswandelingen.

Edinburgh, Schotland

Het Schotse woord Hogmanay betekent ‘nieuwjaar’. Het ultieme nieuwjaarsfeest duurt maar liefst drie dagen en wordt jaarlijks bijgewoond door bijna 150.000 bezoekers van over de hele wereld. De viering start met een fakkeloptocht die begint op 30 december en doorgaat tot nieuwjaarsdag. Oudjaarsavond kun je het leukste doorbrengen door naar het grote concert in de Princess Street Gardens te gaan of je aan te sluiten bij de menigte die tot diep in de nacht danst op het beroemde straatfeest van Edinburgh. Om klokslag twaalf uur wordt 2019 ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow boven Edinburgh Castle.

Accommodatietip: Geniet van een verblijf in hartje Edinburgh in het Ibis Edinburgh Centre South Bridge, ideaal gelegen op loopafstand van het Edinburgh Castle. Dit ruime en centraal gelegen hotel is perfect gelegen om de grote menigte voor te zijn en het beste plekje te vinden om naar de spetterende vuurwerkshow te kijken.

 

 

Dubai, VAE

Wat is beter dan het nieuwe jaar ingaan aan de Perzische Golf? Het imposante Dubai heeft volop activiteiten die de zintuigen prikkelen en het is de ideale vakantieplek voor reizigers die op zoek zijn naar de wow-factor. Voor wat glans buiten je vakantieverblijf kun je met een jacht langs de kust van Dubai en de bekende wolkenkrabbers varen. Ga voor de ultieme shopsessie naar het wereldberoemde winkelcentrum Dubai Mall, waar je naast bioscopen, restaurants en een aquarium, de meest luxueuze designers ter wereld vindt.

Accommodatietip: Het Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah ligt op het iconische Palm Jumeirah en is het perfecte resort voor wie droomt van extravagantie en luxe. Verwen jezelf met een verblijf in een van de kamers of suites die panoramisch uitzicht bieden op de Perzische Golf. Voel je een celeb terwijl je ligt te zonnebaden op het 200 meter lange privéstrand van het resort, neem een duik in de twee zwembaden, of bezoek een van de zes eigen gastronomische restaurants.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.