Kinderen zijn 1 dag de baas in het Haags Historisch Museum

In samenwerking met Deborah Cameron – ByDeeDee – geeft het Haags Historisch Museum een groep jongeren uit onze stad op 14 december voor één avond de regie over het museum.

DeeDee’s Kids, getalenteerde jongeren tussen de 14 en 19 jaar, organiseren een dynamisch en avondvullend programma, vol zang, dans, muziek, spoken word en rap. Ook dragen zij zorg voor alle communicatie, catering en educatie behorend bij de Museum Take Over en hebben zij zelfs een rol in de de beveiliging van het evenement. Ze nodigen hun eigen vrienden uit als publiek.

 

 

In het kader van de Museum Take Over bezocht een deel van de groep jongeren gedurende twee maanden twee wekelijks het museum en bezocht het museum hen ook. Het doel van dit evenement is om jongeren uit het centrum van Den Haag zich meer thuis te laten voelen in het museum, dat het als stadsmuseum belangrijk vindt de geschiedenis van alle stadsgenoten een plek te geven. Deze aanpak resulteerde in dit bijzondere evenement dat plaats vindt in het Haags Historisch Museum.

 

 

De jongeren baseren hun werk op de vraag: ‘Wat draagt mijn geschiedenis bij aan het verhaal van Den Haag?’ De Museum Take Over is gratis toegankelijk voor een ieder die hierin interesse heeft. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Geld voor je Kunst.

Praktisch

  • De Museum Take-Over vindt plaats op 14-12-2018 van 19.00 – 21.00 uur.
  • Speciaal voor deze avond is toegang tot het Haags Historisch Museum gratis.
  • Aanmelden vooraf is niet nodig.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.