Uitreiking Persprijs en Blogprijs proef Spanje 2018

Donderdagavond 29 november was de uitreiking van de Persprijs en Blogprijs PROEF SPANJE 2018. De Persprijs voor de 9e keer uitgereikt en de Blogprijs voor de 8e keer. De locatie was deze keer de Residentie van de Ambassadeur van Spanje in Den Haag. Het thema voor 2018 was Spanje beleven. Om te kunnen deelnemen aan deze prijzen moest het artikel of blog uiteraard voldoen aan het thema en moest het gepubliceerd zijn tussen 1 september 2017 en 31 augustus 2018. De prijzen werden uitgereikt door de Ambassadeur van Spanje H.E. María J. Alonso en de directeur van het Spaans Verkeersbureau Ana Román.

De gasten werden verwelkomd met een Spaanse cava en genoten, na een kort welkomstwoord door de Ambassadeur, van een heerlijk diner buffet en Spaanse wijnen. Voor de daadwerkelijke uitreiking van de prijzen werd eerst nog een video vertoond van de Regio Madrid, de regio die dit jaar medesponsor is van de prijs.

 

 

De jury

De jury bestond dit jaar uit Isabel Ferrer (correspondente van El País in Nederland), Caroline Ludwig (tekstschrijver, journaliste -Tekstlab), Paul van Bodengraven (auteur, mede-eigenaar One Day Walks Publishing) en Anneke de Bundel (reisjournaliste en blogger). Anton Weijts en Marlies Bavius-Duquesnoy zaten namens het Spaans Verkeersbureau in de jury. Aan hen allen de taak om de artikelen en blogs te beoordelen op o.a. originaliteit, kwaliteit van redactie en inhoud en de winnaars te bepalen.

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

Winnaars

Na een korte video waarin alle genomineerden journalisten de revue passeerden, kondigde de Ambassadeur van Spanje aan dat Maartje Bakker de winnaar is van de Persprijs PROEF SPANJE 2018, met haar artikel “Ik? In de sneeuw” gepubliceerd in de Volkskrant Magazine. Naar het oordeel van de jury een kwalitatief goed geschreven artikel, getuigend van goede journalistiek. Een andere manier om Spanje te zien, met een verrassende onderwerpkeuze want Maartje Bakker houdt niet van de sneeuw.

 

 

Vervolgens werd, ook na vertoning van een korte video van alle genomineerde bloggers, bekend gemaakt dat Petra Mathey Schouten met haar blog “Ebre Correfoc Tortosa | Het bal van de vuurduivels” (blog bondiatarragonal) de winnaar is van de Blogprijs PROEF SPANJE 2018. Oordeel van de jury was dat het chronologisch en goed geschreven was; van moment tot moment word je meegenomen in dit feestspektakel. Een echte belevenis. Beide winnaressen ontvingen een award en een reis voor twee personen (3 nachten) naar de aangeboden door Turismo Comunidad de Madrid.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.