KLM-vervoerscijfers blijven groeien

KLM verwelkomde in de maand november 3% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een hoger vervoer van 3,5% in passagierskilometers (RPK’s) en een hogere capaciteit stoelkilometers van 2%, (ASK’s), steeg de bezettingsgraad met 1,2%-punt naar 87,7%.

‘De positieve trend in de KLM-vervoercijfers zet ook in de tweede maand van het vierde kwartaal door. Inclusief de maand november, heeft KLM de afgelopen elf maanden in totaal 31,5 miljoen passagiers verwelkomd aan boord. Hiermee komt het behalen van ons doel: 34 miljoen KLM-passagiers in 2018, goed in zicht! ” Pieter Elbers – KLM president-directeur

 

Lees ook dit artikel: KLM zet in op Las Vegas

 

Dezelfde positieve trend was zichtbaar bij Transavia waar een hoger vervoer in passagierskilometers de toename van de capaciteit overtrof, waardoor de bezettingsgraad steeg. De benuttingsgraad bij KLM Cargo kwam afgelopen maand onder druk te staan door een sterkere daling van het vervoer (-2,3% RFTK’s) ten opzichte van de capaciteit (-1,3% AFTK’s). De benuttingsgraad daalde daarmee met 0,8%-punt naar 70%.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.