Dit zijn de leukste hotels om te verblijven tijdens je skivakantie

Slaap eens op 2400 meter hoog tussen de bergtoppen, geniet van weldadige spa’s of verblijf in hartje centrum Innsbruck. Of neem je liever een duik in de biologische vijver en geniet je van een goed gesprek in het ‘Mahü’? Voor het winterseizoen van 2018/19 is er veel nieuws vanuit accommodaties in Tirol. Er is geïnvesteerd in verbouwingen en vernieuwingen en andere innovaties voor dit seizoen.

Heb je altijd wel eens door bergen omringd willen slapen, wat dacht je van een verblijf op 2400 meter hoog? Het is mogelijk bij restaurant-hotel Albergo. Het hotel in het skigebied Hochzillertal heeft niet alleen een indrukwekkende ligging, maar ook vier suites en een spa-gedeelte. De gastheer combineert de schoonheid van het gebied met de gastronomische Italiaanse keuken. Wie slaapt in het Albergo begint de ski dag direct boven aan de piste. Het hotel ligt pal naast het bergstation van de kabelbaan ‘Wimbachexpress’.

Schlosshotel in Ischgl heeft vernieuwde spa

Schlosshotel in Ischgl is in een nieuw jasje gestoken. Het hotel heeft een grote verbouwing achter de rug waardoor er nu negen extra kamers, suites en een kasteellounge zijn. Het spa-gedeelte met een binnenzwembad, sauna en beautyfaciliteiten is ook vernieuwd. De lobby en bar is uitgebreid met een sfeervolle open haard.

 

Lees ook dit artikel: Beleef de winter in Lapland

 

Van Kaiser Max lopen naar Goldene Dachl

In hartje centrum Innsbruck staat het Kaiser Max. Dit appartementencomplex is 1 minuut verwijderd van het bekendste monument in Innsbruck, het Goldene Dachl. Wie wil kan ontbijten in het café. Op de dinerkaart staan ook Tirol specialiteiten en een uitgebreide wijnkaart.

Hotel Aufatmen halfpension voor vegetariërs

Hotel Aufatmen in Leutasch zet in op het thema ontspanning. Er zijn yogalessen, meditaties, sauna en natuurwandelingen onder begeleiding van een gids. Het hotel is uitgebreid met een biologische zwemvijver en twee chalets. Vanaf aankomend winterseizoen biedt hotel Aufatmen een verblijf met vegetarisch halfpension, en is daarmee een van de eerste in Tirol.

Faktorei heeft bewust geen tv’s

In het voorjaar van 2018 is het Hotel De Faktorei in Innsbruck geopend. Opvallend in dit hotel zijn de kamers zonder tv. De gastvrouw vindt het belangrijk dat haar gasten met elkaar in contact zijn, en stimuleert dit graag. De plek om elkaar te ontmoeten is het ‘Mahü’, dit is de café-bar van de Faktorei die ook toegankelijk is voor niet-hotelgasten.

 

 

Seehotel totaal gerenoveerd

Seehotel in Einwaller is compleet verbouwd. Het hotel gelegen aan de Achensee, staat nu helemaal in het thema van ontspanning, gastvrijheid en een gezellige sfeer.

Hotel Tirol Lodge: Skipiste voor de deur

Wie de skipiste direct voor de deur wil hebben kiest voor Hotel Tirol Lodge in Ellmau. Het hotel is sinds december 2018 geopend en ligt direct naast de skipiste. Na een dag in de sneeuw rust je uit in de panoramasauna, het verwarmde zwembad of in de relax ruimte.

Andere accommodatie nieuwtjes

Het Ötztal is twee nieuwe hotels rijker: Het All-Suite Resort en Hochstatt Appartements. Hotel Sendlhof in Waidring gaat het tweede winterseizoen in. In Fieberbrunn is er een splinternieuw viersterrenresort geopend: het VAYA fine living resort. Het Dreiseenhaus in Kuhtai speelt in op de wens van jongeren met gratis wifi in het hele gebouw. Ook fijn, het hotel ligt aan de piste en op slechts 50m afstand van de skiliften. In het oude centrum van Hall op de Unterer Stadplatz is het Hotel Kontor geopend. De blikkenvanger van Hotel Stage 12 in Innsbruck is de voorgevel uit de 16e eeuw. Hotel Tuxerhof in Volderlanersbach breidt momenteel uit en Hotel Bergfried in Tux-Lanersbach wordt ook omgebouwd en gerenoveerd.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.