Bonnefanten brengt The Police na 40 jaar terug op Pinkpop

Andy Summers krijgt volgend jaar een overzichtstentoonstelling in het Bonnefantenmuseum. Tevens zal er werk van hem te zien zijn tijdens Pinkpop, in het Bonnefanten Pinkpop-up museum. Andy Summers is bij het grote publiek bekend als de gitarist van The Police, een van de grootste bands aller tijden, die hij samen vormde met Sting en Steward Copeland. Behalve gitaarvirtuoos en pop-icoon is Summers ook een begenadigd fotograaf, die internationaal verschillende tentoonstellingen en publicaties op zijn naam heeft staan.

Tijdens een ontmoeting in Summers’ woonplaats Los Angeles wist Bonnefantendirecteur Stijn Huijts de musicus-fotograaf te interesseren voor het tentoonstellingsidee, en afgelopen week nam Summers al een kijkje in het museum. Huijts hierover: “Het grote publiek weet niet dat Andy Summers ook een fantastische fotograaf is. Naast een overzicht van zijn fotografisch werk in het museum laten we op Pinkpop in ons Pinkpop-up museum ook de foto’s zien die hij maakte tijdens de tournees van The Police. Daarmee is hij de gedroomde kunstenaar voor het Bonnefanten Pinkpop-up museum, en brengen we 40 jaar na dato toch nog The Police terug naar Pinkpop”.

 

 

Wie is Andy Summers

Andy Summers werd bekend als de gitarist van The Police, de band die in de jaren tachtig de muziekscene en de media domineerde met diverse nummer-één hits. Met zijn innovatieve gitaarspel was hij een voorbeeld en inspiratie voor gitaristen, en zijn typische stijl werd dan ook veelvuldig geïmiteerd. Sinds 1979, het jaar waarin The Police een legendarisch optreden verzorgde op Pinkpop, is Summers ook een fanatieke fotograaf. Hij publiceerde vier boeken: Throb (1983), Light Strings (2004), I’ll be Watching You (2007) en Desirer Walks the Street (2009). In 2012 maakte hij de film “Can’t stand losing you”, gebaseerd op zijn gelijknamige autobiografie, waarin zijn fotografiepraktijk een belangrijke rode draad vormt.

Tentoonstelling A Certain Strangeness

De tentoonstelling A Certain Strangeness opent op 6 juni 2019 in het Bonnefantenmuseum en biedt een overzicht van Summers’ fotografisch werk uit de periode 1980-2017. Het geografische bereik van de opnames varieert van de Alto Plano in Bolivia tot de steegjes van de Golden Gai in Tokio. Naast een voorkeur voor nachtopnames kenmerkt het werk zich door een gevoel van intimiteit, surrealisme en een dynamiek die zich het best laat omschrijven als ‘in media res’. Summers ziet fotografie als de visuele counterpart van zijn muziekpraktijk.

 

 

Onderdeel van de tentoonstelling is ook een serie foto’s die Summers maakte tijdens de tournees met The Police. Die serie zal van 8 t/m 10 juni 2019 te zien zijn in het Bonnefanten Pinkpop-up museum op Pinkpop. Daarmee keert exact 40 jaar na het enige Pinkpop-optreden van de band, The Police terug naar het festival. Tijdens de opening van de tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum zal Summers tevens een concert verzorgen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.