Livigno gekozen tot Europese Stad van Sport 2019

Livigno (Italië, Lombardije) is door de European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES EUROPE) gekozen tot ‘European Sports municipality 2019’. De Italiaanse bestemming heeft deze titel te danken aan de innovatie en ontwikkeling van sportfaciliteiten voor jong en oud, voor profs en recreanten. Niet alleen op het gebied van winter sporten maar ook in andere buiten- en binnensporten, accommodaties, diensten en evenementen. Met de nieuwe titel op zak en goede sneeuwcondities is ook in Livigno deze week het winterseizoen van start gegaan. Dankzij een gunstige ligging is sneeuwzekerheid gegarandeerd tot mei.

Livigno wordt niet voor niks ‘dé openlucht sportschool van de Alpen’ genoemd. Onbeperkt sporten op meer dan 1.800 meter hoogte, met uitzicht op de drieduizenders en een dorp waar sporten een lifestyle is. Het maakt niet uit welke sport je wil beoefenen deze winter, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Van freeriden en piste skiën of van telemarken tot langlaufen of fatbiken, freestylen en paragliden. Ook onder professionele sporters is Livigno favoriet. Door de hoge ligging is er minder zuurstof in de lucht aanwezig en trainen de teams om hun prestaties op lagergelegen bestemmingen te verbeteren.

Het sneeuwzekere Livigno heeft naast perfecte wintersport-condities, ook een bomvol evenementenprogramma:

 • 6 – 23 december 2018 – Christmas Village
 • Vanaf donderdag 6 december verandert het traditionele dorp in een Christmas Village. Geniet van de kerstsfeer met mooie versieringen.

   

   

 • 31 december 2018 – Ski-instructeur fakkel show
 • Het oude jaar wordt afgesloten met een dynamische ski-show van de ski-instructeurs.

 • 31 december 2018 – Nieuwjaar
 • Op oudejaarsdag kunnen gasten in verschillende restaurants genieten van een speciaal nieuwjaar diner. Vanaf 22.00 zijn de uitgaansgelegenheden open en om middernacht zal Livigno worden verlicht door het spectaculaire vuurwerk.

   

   

 • 12 – 16 januari 2019 – World Rookie Fest
 • ’s Werelds beste upcoming snowboarders onder 18 jaar gaan de strijd aan om World Rookie Fest te winnen. Livigno is voor het vierde jaar op rij een van de bestemmingen van de World Tour.

 • 20 – 20 & 22 – 24 februari 2019 – Lamborghini Winter Academie
 • Altijd al in een Lamborghini willen rijden? Grijp deze kans en maak een spannende rit in de sneeuw.

 • 30 maart – 6 april 2019 – La Skieda 2019
 •  

  De leukste hotspots in Italie in een gratis reisgids

  Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

   

  Internationaal Telemark evenement waarbij telemarkers van over de hele wereld naar de Italiaanse bestemming komen. Ook voor minder getrainde telemarkers of skiërs die de ‘skiën met losse hiel’-techniek willen leren, zijn er tal van andere leuke activiteiten. Zo kan je gedurende de week ski’s testen en telemark-lessen volgen.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.