Kom in de kerstsfeer met een bezoek aan een feestelijke kerstmarkt

Je weet dat het kerstseizoen is aangebroken als je met een mok warme Glühwein onder de kerstverlichting van een feestelijke kerstmarkt staat. Booking.com – de wereldleider in het verbinden van reizigers met het breedste aanbod van ongelooflijke accommodaties – is aan de hand van 270.000 aanbevelingen voor ‘Kerstmarkten’ van zijn eigen reizigers op zoek gegaan naar de favoriete bestemmingen voor deze feestelijke eindejaarsevenementen.

Essen, Duitsland

Deze favoriet heeft meer dan 250 marktstalletjes boordevol kadootjes en lekkers onder een dak van 45.000 kerstlampjes. De kerstmarkt van Essen vindt dit jaar plaats van 16 november tot 23 december op verschillende locaties in de stad. De kraampjes op de Flachsmarkt zijn in middeleeuwse stijl gebouwd; je kunt er je kerstinkopen doen – van handgemaakte zeepjes, wierook en aardewerk tot delicatessen uit de middeleeuwse ‘Burgküche’.

Accommodatietip: Uitgefeest? Met een verblijf in het chique en moderne Motel One Essen hoef je maar een klein stukje te wandelen en lig je zo in je bed. Het bevindt zich in het centrum van Essen, en ligt niet alleen vlak bij de Flachsmarkt, maar ook bij de winkels en kathedraal van Essen.

 

Lees ook dit artikel: Vier kerst in Zuid-Limburg

 

Vipiteno/Sterzing, Italië

Niets is zo sfeervol als een kerstmarkt in de bergen, dat maakt Vipiteno (ook bekend als Sterzing) in Noord-Italië zo populair. Het ligt 1000 meter boven zeeniveau en wordt elke winter getransformeerd in een winters sprookje met sneeuw en kerststol. Geniet tussen de versierde kerstbomen van vers gebakken heerlijkheden van de lokale verkopers. Dit jaar beginnen de feestelijkheden op 23 november en duren ze tot 6 januari 2019.

Accommodatietip: Apartments Heidenberger Fienili ligt op nog geen 4 km van de skipistes van Ladurns en biedt prachtige, in alpinestijl gedecoreerde, accommodaties in de Dolomieten. Er zijn volop voorzieningen en je hebt een adembenemend uitzicht op de bergen.

Mulhouse, Frankrijk

Hoewel rood en groen de traditionele kerstkleuren zijn, viert de kerstmarkt van Mulhouse het kerstseizoen in alle kleuren van de regenboog. Volgens locals is het de kleurigste kerstmarkt die er is. Mulhouse heeft een rijke textielgeschiedenis en elk jaar wordt er speciaal voor het kerstseizoen een feestelijke stof ontworpen waarmee de 100 marktkramen versierd worden. Lokale ambachtslieden verkopen op Place de la Réunion, het beroemdste plein van de stad, Elzasser delicatessen, peperkoek en Bredeles (regionale kerstkoekjes). Van 24 november tot 23 december kun je deze ‘Marché de Noël’ bezoeken.

 

 

Accommodatietip: Geef je hele reis een kleurrijk tintje met een verblijf in het nabijgelegen Maison Mondrian. In dit bonte gebouw vind je een uitstekend pension, dat vooral erg populair is bij stellen. De kunstzinnige accommodatie bevindt zich op een geweldige locatie op korte afstand van het treinstation van Mulhouse. Ook de faciliteiten van Maison Mondrian, waaronder een eigen winkel, zijn prima.

Valkenburg, Nederland

Als je op zoek bent naar een feestelijk maar ook uniek decor voor een kerstmarkt, breng dan een bezoek aan de grotten van Valkenburg waar dit jaar voor de 21ste keer de ondergrondse kerstmarkt wordt gehouden. Vooral de Fluweelengrot, met zijn muurschilderingen en kapel, is heel bijzonder. Als je klaar bent met je kerstinkopen kun je hier desgewenst ook nog een rondleiding volgen. Voel je je meer op je gemak boven de grond? Dan is Kasteelruïne Valkenburg een sfeervol alternatief.

Accommodatietip: Villa Valkenburg ligt vlakbij en biedt gasten fantastische kamers en wellnessfaciliteiten in het populairste deel van de stad. De ligging is vooral populair bij gasten die uit eten willen, maar voor het ontbijt kun je terecht bij de accommodatie, die daar een goede beoordelingsscore voor krijgt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.