Ga op avontuur onder de sterrenhemel in Val Gardena

In Val Gardena (Gröden), in het hart van de Italiaanse Dolomieten, krijgen de avonden een extra dimensie. Na een dag op de ski’s of snowboard is er in de avond nog de mogelijkheid om te gaan langlaufen, fatbiken, rodelen of een sneeuwschoenwandeling te maken. Sommige activiteiten zijn te boeken in combinatie met een diner in een van de berghutten.

Val Gardena heeft in de wintermaanden een bijzondere aantrekkingskracht door een spectaculair uitzicht op de bergen, veel zon en een heerlijke Italiaanse flair. Op de pistes presenteert Val Gardena snelle afdaling zoals de beruchte WorldCup afdaling Saslong, een rondje op de legendarische Sella Ronda of genieten op de Col Raiser. Daar doet de regio nu nog een schepje bovenop. Als de zon achter de bergen ondergaat, is de dag nog niet voorbij. Wintersporters die nog energie over hebben, kunnen kiezen uit een viertal activiteiten onder de sterrenhemel:

Ready – Fatbike -Go!

Fanatieke mountain bikers staat deze winter een nieuw avontuur te wachten in Val Gardena. Je kan namelijk niet alleen overdag, maar ook in de avond fatbiken. Samen met een gids ontdek je de fietsroutes rondom Monte Pana en Alpe di Siusi. De avond wordt afgesloten met een traditioneel diner in een van de berghutten. Een ‘Fatbike tour by Night’ met een gids kost voor gasten die verblijven in een Val Gardena Active partneraccommodatie EUR 15,-. Verblijf je niet in een aangesloten accommodatie dan betaal je EUR 30,-. De prijzen zijn per persoon en exclusief diner.

 

 

Must do voor langlaufers

In Val Gardena vinden langlaufers 115 kilometer aan loipes. Het crosscountry center Monte Pana in St. Christina is een echte insiders tip door de unieke hoogte waarop de 35 kilometer aan tracks zijn gelegen. Langlaufers kunnen hier zowel de klassieke als skate techniek beoefenen. Op 22 januari en 19 februari organiseert het centrum speciale ‘Moon Light’- avonden waarbij gasten tussen 20:00 en 22:00 uur gebruik kunnen maken van de loipes. De avond wordt afgesloten met een drankje en toegang is gratis.

Wandelavontuur

Houd je van sneeuwschoenwandelen en heb je al een beetje ervaring boek dan een sneeuwschoenwandeling met aansluitend een diner in een berghut. Iedere donderdagavond organiseert Val Gardena Active deze activiteit (medium niveau). Na een mooie avondwandeling staat er een traditioneel diner te wachten in een berghut. Gasten die verblijven in een Val Gardena Active partneraccommodatie betalen EUR 25,- p.p. Verblijf je niet in een aangesloten accommodatie dan betaal je EUR 50,- p.p.

 

 

Op zoek naar meer adrenaline?

Ga dineren in een berghut en rodel daarna terug naar het dorp, dit kan op twee plekken in Val Gardena. Wie kiest voor Alpe di Siusi wordt met een snowcat of snowmobile naar de hut hoog in de bergen gebracht. Na een traditioneel diner slee je met een fakkel in de hand terug naar de vallei. Iedere dag mogelijk, kosten: EUR 85,- per persoon exclusief diner. Wie voor de langste afdaling van de Dolomieten wil gaan, neemt op woensdagavond de ultramoderne Rasciesa-lift van Ortisei tot Rasciesa Alm (2.200 m), hier begint de 6 kilometer lange rodelbaan. Eerst dineren in een berghut en daarna naar beneden sleeën behoort ook tot de mogelijkheden. De kosten hiervoor bedragen EUR 69,- p.p.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.