Val Gardena: De enige ‘Approved Bike Area’ in Zuid-Tirol

Val Gardena, in de Italiaanse Dolomieten, mag zich met 600 kilometer aan fietsroutes een ‘Approved Bike Area’ noemen. De bestemming is zelfs de enige regio in de provincie Zuid-Tirol die zich deze titel mag toe-eigenen. Liefhebbers van de fietssport vinden hier 22 verschillende dagtrips en 5 meerdaagse tours. Direct vanuit de dorpen Ortisei, S. Cristina en Selva start het fietsavontuur.

Länder Enduro Trail © Nauders

De tochten kunnen met of zonder een gids worden gereden, ook is er de keuze deze trajecten met een e-mountainbike te doen. De Sellaronda MTB-tour, van ruim 50 kilometer, is een echte ‘Highlight’ met de indrukwekkende bergtoppen van het Sellamassief en Marmolada op de achtergrond.

Om vakantiegangers de beste kwaliteit en service te bieden tijdens een fietsvakantie, zijn er strikte criteria en voorwaarden ontwikkeld waaraan mountainbike vakantieregio’s moeten voldoen. Als een regio voldoet aan de speciale normen, krijgen ze de titel ‘Approved Bike Area’, het enige kwaliteitskeurmerk voor fietsregio’s. De bestemmingen worden beoordeeld in de categorieën Tour & Trail, Easy & Family en Enduro & Parks.

 

 

Val Gardena TOP

Val Gardena heeft 296 van de 300 punten gescoord en behaalt daarmee 5 sterren. Dit maakt Val Gardena de enige ‘goedgekeurde’ fietsregio in Zuid-Tirol. (E)-mountainbikers kiezen uit een enorm netwerk aan fietsroutes in het prachtige decor van de Zuid-Tiroolse Dolomieten. De verschillende dagtrips zijn voor jong en oud en voor elk niveau geschikt.

 

 

Must do

Een echte must do is de Sellaronda MTB Tour. Deze begeleide mountainbiketocht door het prachtige Sella-massief in de Dolomieten wordt in een dag gereden. Vertrekken kan vanuit de dorpen rond de Sella (Selva Val Gardena, Corvara, Arabba, Canazei of Campitello di Fassa). Met de klok mee beslaat het traject 58 km over een hoogte van 3.730 m (netto 450 m), en tegen de klok in 56 km en 3.250 m hoogte (netto 1.020 m).

Events

Ook deze zomer organiseert Val Gardena tal van fietsevenementen. Zo vindt van 14 tot en met 16 juni het ‘HERO bike festival’ plaats. Met op 16 juni een van de zwaarste mountainbike wedstrijden van de wereld, de Sellaronda Hero, waarbij profs 86 km en 4.500 m hoogteverschil overbruggen. Op 23 juni wordt tijdens de Sellaronda Bike Day ruimbaan gemaakt voor ambitieuze mountainbikers, snelle racefietsers, e-bikers of sportieve toerfietsers voor wie het asfalt rondom het Sella massief wordt vrijgehouden van verkeer. De Sellaronda Bike Day is een evenement waaraan iedereen, zonder inschrijving, kan meedoen. Van 8:30 uur tot 15:30 uur blijven de vier Dolomietenpassen op het Sella Massief gesloten voor bussen, auto’s en motoren. Iedere donderdag wordt de Val Gardena Panorama ebike-tour ‘powered by’ Bosch georganiseerd. De dagtour leidt e-bikers via weelderige bergweiden en bospaden met adembenemende vergezichten langs de drie dorpen in de vakantieregio. En op 8 en 9 september staat de Trail Hunt ‘Knödeljagd’ op het programma. Deze uitdagende trail is geen wedstrijd maar een leuk Enduro-evenement.

Bike parken

Mountain bikers die altijd meer willen, nemen de Dantercepies-gondel omhoog en verkennen het nieuw ontworpen Bikepark & Flow trails Dantercepies met twee parcours. Families beleven een leuke dag in Bike Park Piz Seteur. In Skillpark Palmer leren beginners de juiste bike techniek en werken gevorderden aan hun skills.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.