Spectaculaire opening lichtfestival in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Nog een paar dagen en dan gaat het spectaculaire lichtfestival China Light in Ouwehands Dierenpark van start. Vanaf 30 november kunnen bezoekers de magie van het China Light Festival ontdekken. Op donderdag 29 november vindt de officiële opening van dit magische festival plaats voor speciaal genodigden. Daarnaast hebben duizend abonnementhouders van Ouwehands Dierenpark de kans gekregen om deze eerste magische China Light Festival avond te bezoeken. Door middel van een speciale winactie behoren zij tot de gelukkigen.

De heer Chen Ribiao, Minister Counselor van de Chinese ambassade in Nederland, zal samen met Robin de Lange, directeur van Ouwehands Dierenpark, de officiële openingshandeling van het China Light Festival verrichten. Onder toeziend oog van Chinese en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders, pers en genodigden zullen de allerlaatste lichtkunstwerken worden ontstoken die het dierenpark vervolgens omtoveren tot het magische lichtfestival China Light.

Ontdek de magie van China Light Festival

Van 30 november t/m 6 januari 2019 toveren de metershoge Chinese lichtkunstwerken het dierenpark om tot een magisch lichtfestival voor jong en oud. Ontdek de magie van het Oosten en ga mee op reis langs de indrukwekkende lichtobjecten die gemaakt zijn door Chinese kunstenaars.

 

 

Chinees cultureel erfgoed

Ouwehands Dierenpark organiseert het China Light Festival in samenwerking met de Chinese organisatie Zigong Haitian Culture. Een groep Chinese lichtkunstenaars is speciaal naar Ouwehands Dierenpark gekomen om met grote zorgvuldigheid de kunstwerken in elkaar te zetten. Zij hebben de in China handgemaakte constructies tot imposante 3D-lichtsculpturen getransformeerd waarvan sommige wel 8 meter hoog of 20 meter lang zijn. De lichtkunstwerken zijn allemaal vervaardigd door ambachtsmensen uit Zigong, dat in de Chinese provincie Sichuan ligt. Deze stad staat bekend om haar lichtfestival. Sichuan is ook de provincie waar de twee reuzenpanda’s vandaan komen die sinds 2017 in Ouwehands Dierenpark verblijven. In China zijn lichtfestivals een traditie en behoren deze fantastische decors zelfs tot cultureel erfgoed.

Chinese activiteiten

Het programma staat tijdens China Light Festival boordevol activiteiten en shows waarbij de Chinese cultuur centraal staat. Kom genieten van Chinees live-entertainment zoals drakendansers, een traditionele leeuwendans, bekijk Chinese handwerken zoals het beschilderen van Chinees porselein, ervaar de sfeervolle Chinese muziek, ga op bezoek gaan bij Professor Panda en leer tijdens de te boeken rondleidingen meer over Chinese mythische dieren, symboliek en legendes.

 

 

Wintershow ‘Straal’

In de sprankelende familievoorstelling ‘Straal’ neemt koning Winter je mee in zijn bijzondere winterse wereld. Een sprookje waarin hij het laat sneeuwen en je meeneemt naar het prachtige laaghangende winterlicht. Alleen blijkt niet iedereen van het winterlicht te houden… Dit muzikale sprookje over licht en donker zit vol humor, verwondering en laat iedereen stralen! De wintershow is te zien tijdens het China Light Festival en in alle weekenden van januari 2019.

Openingstijden

China Light is in de periode van 30 november t/m 6 januari 2019 van 17.30 uur tot 21.00 uur te bezoeken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.