Zevende editie Amsterdam Light Festival van start

Op donderdag 29 november opent de zevende editie van Amsterdam Light festival. Tot en met 20 januari kunnen bezoekers lichtkunstwerken van kunstenaars van over de hele wereld bewonderen in de historische binnenstad van Amsterdam.

Er is dit jaar één tentoonstelling die bezoekers varend, fietsend of wandelend kunnen beleven. Alle kunstenaars lieten zich voor deze editie inspireren door de beroemde uitspraak van mediawetenschapper Marshall McLuhan: ‘The Medium is the Message’.

 

 

Eregast Jeroen Henneman ontwierp de installatie Two Lamps voor de tentoonstelling, een kleinere versie hiervan – One Lamp – is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar via het festival. Nieuw dit jaar is dat bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete kunstwerk, de publieksprijs wordt in het laatste weekend van het festival uitgereikt. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema opent het festival officieel op 29 november.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.