Op wintersport bij de boer in het Italiaanse Zuid-Tirol

Een wintervakantie op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol is een bijzondere ervaring. Met de charme van het boerenleven en een divers aanbod van winterse en culinaire activiteiten beleven gasten een wintervakantie op een geheel andere manier. Zuid-Tirol is de ideale bestemming voor de populaire klassiekers skiën en langlaufen, maar ook sneeuwschoenwandelen en rodelen behoren tot de mogelijkheden.

Een groot aantal van de 1.600 vakantieboerderijen is direct gelegen aan de piste of vormen een ideaal startpunt voor andere winterse activiteiten of een city trip naar de cultuursteden Merano en Bolzano. De winter is de perfecte tijd voor een boerderijvakantie. De natuur is in een diepe winterslaap waardoor de boeren meer tijd hebben om zich om hun gasten te bekommeren. Ze laten je kennismaken met hun traditionele manier van leven of geven tips over de leukste activiteiten in de buurt zoals alleen locals ze kunnen geven. De dag begint na een stevig boerenontbijt met verse, zelfgemaakte producten en na een intensieve dag buiten wacht een warm onthaal op de boerderij met een kopje zelfgemaakte thee of glühwein.

 

 

Boerderij of hotel? Zoek de verschillen

Op een Roter Hahn boerderijen zou je jezelf kunnen afvragen of dit geen hotel is. De accommodaties met maximaal vijf appartementen of acht tweepersoonskamers, zijn heel modern ingericht en voorzien van alle luxe. De ‘winter’ boerderijen liggen in het prachtige decor van de Dolomieten en bieden met de houten inrichting gasten een gezellige winterse sfeer.

 

 

Klein maar fijn…

Het aanbod van Roter Hahn ‘winter’boerderijen is heel divers. Van locaties bij grote skigebieden met eindeloze pistes, maar ook in de buurt van kleinere gebieden die meer geschikt zijn voor families met kleine kinderen en voor wintersporters die rustig willen skiën. Vaak begint de mini-piste direct voor de deur of zijn gasten in een mum van tijd bij de sleep- of stoeltjesliften. Deze bestemmingen bieden veel natuur en betaalbare prijzen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.