Bezoek het nieuwe muziekfestival in Leiden

Vunzige Deuntjes en BLCKPRTY komen in het voorjaar van 2019 samen voor een gloednieuw festival onder de noemer Wildebras. Het eclectische muziekevenement strijkt 11 mei neer naast de Klinkenbergerplassen bij Oegstgeest. Op de eerste editie is er ruimte voor 6.000 bezoekers en vier stages, die gehost zullen worden door Vunzige Deuntjes, BLCKPRTY, Nachtcollege en Studio Disco.

‘We hebben gemerkt dat er in Leiden en omstreken weinig muziekfestivals voor jongeren plaatsvinden, terwijl hier wel degelijk een grote vraag naar is’, aldus Tom van Zelst, één van de initiatiefnemers. Vunzige Deuntjes en BLCKPRTY organiseren wekelijks populaire (studenten) feestjes door heel Nederland en Vlaanderen, en zetten nu de volgende stap in de vorm van een muziekfestival in Leiden.

 

Lees ook dit artikel: Leiden heeft OV-museumlijn

 

Alhoewel deze organisaties zich enkel richten op hiphop, R&B en dancehall, doet het nieuwe evenement dat niet. ‘Het wordt een eclectisch festival waarin we een breed geluid laten horen. Wildebras is voor iedereen.’

Klaar voor de start

Het festival biedt ruimte voor vier podia die gehost worden door diverse organisaties, met elk een eigen sound. Naast de hiphop, R&B en dancehall van Vunzige Deuntjes en BLCKPRTY kunnen house-liefhebbers terecht bij het podium van Nachtcollege. Voor bezoekers die liever dansen op salsa en latin muziek is de tropische stage een uitkomst. Last but not least zal er op de Studio Disco stage vooral disco en wereldmuziek te horen zijn. Zo is er voor ieder wat wils.

 

 

Informatie

Het festival vindt plaats op 11 mei 2019 van 12.00 – 23.00 bij de Klinkenbergerplassen in Oegstgeest. De kaartverkoop gaat 3 december van start via de Wildebras Facebook pagina.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.