Valle d’Aosta, wintersport op z’n Italiaans

Is Valle d’Aosta in de zomer een waar wandelparadijs, nu maakt men zich klaar voor een optimaal wintersportseizoen. Voor veel mensen is het een nog een onontdekte parel, verscholen achter de vier Alpenreuzen Mont Blanc, Matterhorn, Monte Rosa en Gran Paradiso. Deze vormen het prachtige decor voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Valle d’Aosta ligt net over de Frans-Italiaanse grens en heeft daardoor ook een unieke sfeer en een heerlijke menukaart met authentieke stoere streekgerechten en producten.

Veel sneeuw, veel keus, veel sfeer voor skiërs en snowboarders

Omdat de skigebieden over het algemeen wat hoger liggen in Valle D’Aosta is er ook meer sneeuwzekerheid. Inmiddels ligt er bijvoorbeeld al meer dan twee meter verse sneeuw in Breuil-Cervinia op de berg en in het dal laat de sneeuw zich ook al zien. Hier vind je ook de langste afdaling ter wereld (22 km), en de hoogste skiliften van Europa. Er is keuze uit maar liefst 23 skigebieden, 800 kilometer aan pistes en 10 sneeuwparken. De grootste skigebieden van Valle d’Aosta zijn Breuil-Cervinia (bij de Matterhorn, ofwel Cervinia in het Italiaans) La Thuile (bij de grens met Frankrijk) en Monterosa Ski.

 

 

Gezelligheid en mooie vergezichten

In Courmayeur, een authentiek Alpine dorp aan de voet van de Mont Blanc, vind je de gezelligste restaurants en winkeltjes. Daar vlak in de buurt bevindt zich ook een spectaculaire kabelbaan, de Skyway Monte Bianco, met high-tech gondels die steil omhoog gaan naar de Mont Blanc. Omdat deze gondels ronddraaien hoeft niemand zich te verdringen voor het mooiste uitzicht over gletscher en bergtoppen. In de oude stad Aosta, ook wel bekend als het “Rome van de Alpen”, gaat een kabelbaan naar Pila; een natuurlijk balkon met 360° uitzicht op de hoogste toppen van de Alpen. Torgnon, Champorcher, Crévacol en andere kleinere skigebieden zijn ideaal voor gezinnen. Het prijsniveau is bovendien over het algemeen zeer vriendelijk te noemen in Valle d’Aosta

Langlaufen

In de dalen is het genieten geblazen voor de langlauf-liefhebbers: Met honderden kilometers aan paden kunnen zowel beginners als gevorderden prachtige tochten maken. Geniet van het magische witte landschap met bossen, meren en fenomenale uitzichten!

 

 

Ieder zijn piste, spectaculaire opties

Valle d’Aosta heeft allerlei soorten voorzieningen. Natuurlijk zijn er mooie pistes voor de beginnende en gevorderde skiër en gezinnen vinden er een warm onthaal, maar door het spectaculaire berglandschap kunnen fans van het ruigere wintersport-werk ook zeer goed terecht in Valle d’Aosta: ijsklimmen, skiklimmen, heli-skiën, off-piste… het is er allemaal.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.