KLM verovert hart Chinese millennial

Vandaag lanceert KLM de campagne ‘Never Done’ in China. Doel van de campagne is KLM’s naamsbekendheid in China te verhogen, vooral bij jongere doelgroepen (millennials). Deze jongere doelgroep reist op een heel andere manier dan oudere generaties. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens een reis zoveel mogelijk nieuwe ervaringen willen opdoen.

klm-fokker

Het uitgangspunt van de Never Done-campagne is dan ook om deze jonge reizigers echte (reis)ervaringen mee te geven en hen daarmee te laten zien dat KLM de juiste partner voor ze is. Uiteraard binnen de betrouwbare, warme en servicegerichte omgeving waar KLM om bekend staat.

Bucketlist

In twee films vertelt KLM de verhalen van Chinese millennials, die in heel Europa ‘Never Done’-ervaringen van hun bucketlist afstrepen. Van de eerste vlucht met KLM, tot haring eten in Amsterdam en een bezoekje aan een barbershop in Barcelona. In de eerste video stelt KLM zich voor als een betrouwbare, warme en servicegerichte partner, die in de tweede video tot leven komt door de ogen van bekende Chinese millennials. De films zijn in een documentaire stijl opgenomen.

 

Lees ook dit artikel: KLM zet in op Las Vegas

 

De video’s zijn in opdracht van KLM door het Amsterdamse kantoor van VIRTUE, het creatieve bureau van VICE, ontwikkeld. Voor inspiratie is geput uit cultureel onderzoek, insights en data van het wereldwijde netwerk van VICE en VIRTUE. Hieruit bleek dat de Chinese millennial de meest interessante doelgroep is voor groei op deze markt. Het resultaat is een lokaal relevante campagne die tegelijkertijd de wereldwijde merkwaarden van KLM communiceert.

 

 

De twee video’s worden onder andere via WeChat, Youku, Weibo, de influencers en de lokale KLM kanalen gedistribueerd en getarget op Chinese steden met een hoge Millennial populatie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.