Haarlemse kerstmarkt uitgeroepen tot Nederlands beste en gezelligste

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 december vindt in de historische binnenstad de 25ste editie plaats van de Haarlemse kerstmarkt. Met meer dan driehonderd kramen, een nostalgisch straattheaterfestival en veel live muziek is het programma extra feestelijk.

Vorig jaar werd de Haarlemse kerstmarkt, één van de grootste in de Benelux, op de Vakantiebeurs in Utrecht uitgeroepen tot de beste van Nederland en door Hotelspecials als gezelligste kerstmarkt.Het kerstweekend gaat al op vrijdagavond 7 december van start in de bijna twee eeuwen oude Groenmarktkerk met de spetterende kerstshow It’s Christmas Time met in de hoofdrollen West-End ster Jenna Lee-James en soulzanger Steffen Morrison.

De kerstmarkt is zaterdag 8 december geopend van 10.00 tot 19.00 uur en zondag 9 december van 10.00 tot 18.00 uur. Voor een nostalgisch kerstgevoel in de sfeer van Anton Pieck stap je in de Schagelstraat, middenin de Gouden Straatjes, het Haarlem van de 19de eeuw binnen en ontmoet je barbiers, dames van lichte zeden, schoorsteenvegers, gegoede burgers, wasvrouwen en straatschoffies.

 

 

Op alle locaties is kerstmuziek te horen en er treden ruim twintig kerstkoren op. Zowel de schitterende Gravenzaal van het stadhuis als de indrukwekkende Bavokerk op de Grote Markt zijn beide dagen open. Er zullen koren optreden en in de Grote of St. Bavokerk is een kerstballet te zien. Overal is heerlijk eten en drinken zoals warme glühwein, broodjes smeuiig vlees van de smoker, vers gemaakte ambachtelijke wafels en koffie van stoommachine Dikke Bertha. Op het Hortusplein organiseert de wereldberoemde Jopenkerk tijdens de kerstmarkt een speciale wintereditie van het Haarlem Beer Festival, waar je in kerstsfeer winterse crafbieren kunt proeven.

 

 

SANTA RUN & KERSTZANGEN

De hele maand december is Haarlem in kerstsfeer en de beste binnenstad voor de kerstinkopen. Andere kerstactiviteiten zijn de Santa Run op vrijdag 14 december met start en finish op de Grote Markt en Kerstzangen op Kerstavond, onder meer op de Grote Markt, in het Zaanenpark en op het Nieuwe Kerkplein.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.