Bezoek deze familievriendelijke skiresorts in de Alpen

Een actieve, zorgeloze, maar bovenal onvergetelijke wintersportvakantie met de familie, dat kan nergens zo goed als in de Stubai Vallei. Deze indrukwekkende bestemming bestaat uit vier skigebieden die volledig zijn afgestemd op de behoefte van gezinnen, inclusief gratis skipas en -huur voor kinderen tot tien jaar. Stubai is dan ook niet voor niets al vele jaren uitgeroepen tot het meest familievriendelijke skiresort in de Alpen.

De mascottes van de BIG Family en de goedgetrainde ski-instructeurs in de Stubai Vallei zorgen ervoor dat zowel ouders als kinderen verzekerd zijn van een perfecte vakantie.

Plezier op en off piste

In de Stubai Gletsjer, het grootste gletsjer skigebied in Oostenrijk, nodigen de BIG Family mascottes alle kinderen vanaf vier jaar uit om skilessen te volgen in het BIG Family Children’s en Youth Ski Camp. Ook tijdens de lunch wordt er goed voor de kids gezorgd in het bijbehorende BIG restaurant. Naast het skiën, zijn er nog allerlei andere gave activiteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen, terwijl de ouders zelf een paar afdalingen doen. Zo is er de spannende ijs grot van blauw ijs met mysterieuze doorgangen, de BIG Family Boarder Cross trail met zijn golvende parcours en scherpe bochten, de BIG Family Slalom en de kilometerslange BIG Family Fun Slope. Allemaal zorgen ze voor veel plezier. Verder krijgen freestyle talenten deze winter de kans om hun eerste sprongen te laten zien op het BIG Family Slopestylegebied op de Gamsgarten.

 

 

Schlick 2000 Skiing Centre in Fulpmes is de thuisbasis van Mascotte BIG Ron. Zodra de eerste sneeuw is gevallen, zet hij zijn gele muts op, gooit hij zijn roze ski’s over zijn schouder en vertrekt hij vanuit de Kalkkögel naar het Kinderland. In dit walhalla voor kinderen is speelplezier gegarandeerd. Zelfs baby’s vanaf drie maanden oud zijn welkom in het Schlick 2000 Centre. Door de fijne ligging middenin het skigebied, kunnen vaders en moeders op elk moment van de dag hun kinderen bezoeken.

Ouders nemen met plezier hun kleintjes mee naar Elferbahnen in Neustift om te rodelen. Er zijn drie banen, waarvan er twee zelfs drie keer per week ’s nachts verlicht zijn. Skiënde families waarderen niet alleen de uitdagende banen op de berg van Neustift, maar ook de oefenzone in Kröβbach, waar Elfi de ski-uil woont. Het relatief vlakke terrein is ideaal om het rodelen onder de knie te krijgen. Kinderen staan centraal in Mieders, daarom opent de mascotte King Serli met liefde zijn deuren naar Kinderland, gelegen bij het Serlesbahnen Valley Station. De zone is afgesloten van de andere pistes, waardoor de jonge beginners veilig en in een beschermd gebied kunnen oefenen. Verschillende leer(hulp)middelen garanderen een comfortabele reis naar de top. Ouders die hun kinderen willen aanmoedigen bij hun eerste stappen in de sneeuw kunnen toekijken vanaf de zijlijn en hebben hier niet eens een skipas nodig.

Tijd voor een feestje

Op 30 december 2018 wordt er een pré-Nieuwjaarsfeestje gevierd met de vele jonge bezoekers op het BIG Family New Year’s Eve Warm-up Festival, inclusief spectaculair vuurwerk. De populaire mascottes zijn er natuurlijk ook bij om voor de kleintjes te zorgen. Nog meer plezier vind je tijdens de Life Radio Winter Tour in het Kreuzjoch panoramarestaurant op 10 februari 2019 in het Schlick 2000 resort. Of op het evenement van 5 maart 2019, wanneer BIG Ron je uit nodigt voor de Carnaval Party in het Schlick 2000 Intermediate Station.

Familievakanties met een geweldige service

Naast de skilessen, zijn er vele andere handige services die de BIG mascottes aanbieden. Onder toezicht van een betalende ouder kunnen kinderen van tien jaar en jonger gratis skiën bij alle vier de resorts. Verder is er een speciale rij bij de skilift voor kinderen in skiklasjes, waar het wachten net iets leuker wordt gemaakt.

 

 

De BIG Family biedt niet alleen geweldige aanbiedingen in de resorts, maar ook in de vallei. Zo zijn er de BIG Family Premium Homes, speciaal ontworpen accommodaties voor families die aan alle wensen voldoen. Daarnaast serveren de BIG Family restaurants heerlijke kindermenu’s met ruimte voor speciale verzoekjes. En als dat nog niet genoeg is, organiseert de BIG Family meerdere feesten tijdens het winterseizoen. Kortom, er staat niets in de weg van een onvergetelijke skivakantie met kinderen. Al met al zijn familievakanties in de Stubai Vallei een perfecte mix van activiteiten voor kinderen, ontspanning voor ouders en onvergetelijke ervaringen met het hele gezin.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.