Jet Airways versnelt turnaround strategie

De Raad van Bestuur van Jet Airways, de internationale full-service luchtvaartmaatschappij uit India, heeft de financiële cijfers over het tweede kwartaal van boekjaar 2018/19 bekendgemaakt. Met speciale aandacht voor de voortgang van de financiële herstructurering door het management.

Door de aanhoudende hoge brandstofprijzen, de gedevalueerde Indiase Rupee en een thuismarkt met overcapaciteit en extreme prijsconcurrentie staan de bedrijfsresultaten onder druk. De airline maakte een netto verlies van omgerekend € 153 mio bekend over de periode juli-september. Vorig jaar werd € 8,5 mio winst genoteerd. De EBITDAR bedroeg € 29 mio t.o.v. € 132 mio in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Daarentegen zag Jet Airways gedurende dit kwartaal de meeste operationele kerncijfers groeien. De beschikbare stoelkilometers groeiden met 7,3% en het aantal gasten groeide met 2,2% naar 7.45 mio. The ‘on-time performance’ steeg licht tot 84%. Ook de bezetting groeide met 2,5% naar 84%.

 

 

In de uitvoering van haar financiële ‘turnaround’ programma ligt de luchtvaartmaatschappij op schema. Van de voor dit en volgende jaar aangekondigde besparingen ter hoogte van totaal € 245 mio is per dit kwartaal reeds 25% gerealiseerd.

Tegelijkertijd werkt Jet Airways aan andere mogelijkheden tot omzetgroei door yieldoptimalisatie op de binnenlandse markt en het aantrekken van meer volumes door de grote connectiviteit via haar binnenlandse knooppunten. Internationaal wordt extra ingezet op synergieën met samenwerkingspartners, codeshares en allianties. Zo groeide de kwartaalomzet uit codeshares en interline met 30,9%.

 

 

Als onderdeel van de turnaround-strategie voert Jet Airways ook een rationalisatie van haar netwerk door. Markten, routes, producten en diensten worden zorgvuldig geanalyseerd om zo vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen. Door de planmatige infasering van de nieuwe B737 MAX dit boekjaar elf toestellen – worden zowel op binnenlandse als internationale routes vliegtuigen met hogere gebruikskosten vervangen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.